Lowrance brengt bootvissen naar hoog niveau met HDS LIVE

10 oktober 2018 | Redactie

Lowrance heeft vorige week vanuit Tulsa in de USA haar nieuwe, superkrachtige serie fishfinders/kaartplotters uitgebracht onder de naam HDS LIVE. De nieuwe HDS LIVE biedt krachtige, real-time weergave van sonar- en kaartgegevens en optimale connectiviteit met functies als Active Imaging, LiveSight, Genesis Live en LiveCast smartphone-integratie. Sportvissers profiteren optimaal van deze nieuwe slimme innovaties van Lowrance.

Nóg beter vis opsporen met HDS LIVE...

 

Lowrance HDS LIVE

Met de HDS LIVE brengt Lowrance de HDS serie opnieuw naar een hoger niveau. Sportvissers – en roofvissers in het bijzonder – kunnen dankzij de nieuwe applicaties nóg beter vis traceren en herkennen, zoals met de LiveSight sonar. In combinatie met de speciale LiveSight transducer kun je bijna elke vis live volgen.

 

LiveSight sonar

Deze Livesight sonar is ideaal voor eenvoudige interpretatie van sonarbeelden. Het biedt de meest gedetailleerde weergaven van vis, tot en met elke zwenking en slag van de staart, terwijl ze op en rond beschutte plekken zwemmen. Je vist in real-time, ziet de vis reageren op aas en hoe ze zwemmen rond structuren. Zo krijg je inzicht in wat wel en niet werkt en geeft je de juiste informatie om je tactiek aan te passen.  

 

Livesight sonar...

 

Verticaal

LiveSight is perfect voor dropshotten, verticaalvissen of het volgen van aas vóór de boot en helpt actief de hotspots te vinden. Bevestig de transducer zo, dat deze naar voren is gericht om naar de vis toe te kunnen werpen, of bevestig de transducer omlaag gericht om verticaal te kunnen vissen onder de boot. Als je LiveSight forward gebruikt in combinatie met de Lowrance Point-1 GPS-antenne, toont een innovatieve indicator op de kaart de richting van de transducer, zodat vissers kunnen anticiperen bij een waypoint of de structuur kunnen traceren waar ze willen vissen.

  

Active Imaging sonar

Met geen enkele andere replicatietechnologie met Active Imaging kunnen bodemstructuren en beschutte plekken vanaf zo’n grote afstand zo gedetailleerd worden weergeven. Met toonaangevende helderheid en zonder concessies aan bereik levert het Active Imaging

systeem een ongeëvenaarde beeldkwaliteit van structuren onder water, vis en bodemsamenstelling. Active Imaging 3-in-1 sonar combineert Lowrance CHIRP met SideScan en DownScan Imaging, waardoor visrijke structuren snel kunnen worden gevonden. Het verbetert FishReveal met hogere helderheid en betere doelscheiding.

 

 

Gratis software-update

De variant Active Imaging 2-in-1 sonar omvat Side en DownScan Imaging en is perfect voor gebruik met een afzonderlijke, traditionele sonartransducer. Active Imaging 800 kHz produceert kristalheldere details zonder vermindering van bereik en is bij vissen in de meeste omstandigheden eenvoudig te gebruiken, zonder de frequentie te hoeven wijzigen. Sportvissers die verder willen kunnen kijken dan 35 meter, kunnen Active Imaging ook gebruiken op 455 kHz. Active Imaging-verbeteringen - inclusief grotere resolutie, schonere 3D-weergave en een nieuwe functie ‘Aangepaste dieptearcering’ - worden in de herfst van 2018 via een gratis software-update beschikbaar gesteld voor bestaande StructureScan 3D-modules.

 

Randloos scherm...

 

Genesis Live kaarten

HDS LIVE biedt met real-time weergave van aangepaste kaarten alle voordelen van Genesis Live kaartweergave, waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale diepte om overlays met dieptecontouren op kaarten te creëren. Met deze toepassing kunnen gebruikers eenvoudig allerlei instellingen regelen, zoals de transparantie van contouren, de dichtheid van schermcontouren (in te stellen tot op ongekend kleine intervallen van 15 cm) en kleurenpaletten voor diepte- en veiligheidsarcering en meer. Kaarten kunnen snel en gemakkelijk worden opgeslagen op een SD-kaart voor continu gebruik.

 

LiveCast smartphone-integratie

Met HDS LIVE kunnen vissers belangrijke visinformatie en entertainment van hun smartphones weergeven op hun 12- en 16-inch in zonlicht leesbare schermen. Gebruikers kunnen hun smartphone in volledige of gesplitste schermweergave belijken via een HDMI-verbinding, zodat ze video’s kunnen streamen en Google Maps en visgegevens kunnen weergeven op het HDS LIVE touchscreen, terwijl hun telefoon steeds veilig is opgeborgen.

 

 

Randloos SolarMAX HD-scherm

HDS LIVE biedt een verbluffend, nieuw, plat ontwerp met randloos SolarMAX HD-scherm; keuze uit beugelmontage, inbouw en achtermontage, door de gebruiker te programmeren toetsen en een optionele volledig programmeerbare Bluetooth afstandsbediening. HDS LIVE is verkrijgbaar in de formaten 7, 9, 12 en 16 inch en varieert in prijs van €1.099 tot €5.686,79. Active Imaging kan worden aangeschaft als bundel met HDS LIVE of als een apart accessoire voor €328,90; de LiveSight transducer kost €2.660,79.

 

Ga voor meer informatie over de nieuwe, high-performance Lowrance HDS LIVE, het volledige assortiment maritieme elektronica van Lowrance, of om een erkende Lowrance-dealer te vinden, naar deze website.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.