Raymarine Axiom UAV: eenvoudig je visboot filmen vanuit de drone

09 oktober 2018 | Redactie

Dit voorjaar kwam Raymarine op de Boatshow in Miami met diverse nieuwtjes naar buiten. Eén ervan ‘oversteeg’ bijna letterlijk alle andere nieuwtjes, maar die had dan ook te maken met een koppeling tussen Raymarine’s Axiom UAV en de aansturing van een drone aan boord van je luxe visboot.

De techniek staat voor niets bij Raymarine...

 

Raymarine Axiom UAV

Wanneer je altijd al gedroomd hebt van een boot met een eigen helicopter en helicopterplatform aan boord, maar nét het geld niet hebt voor die helicopter, is dit misschien een alternatief.

Dankzij een nieuwe applicatie in de Axiom LightHouse 3.6 software-update kun je met de Raymarine Axiom UAV (‘Unmanned Aerial Vehicle’) je eigen drone aansturen via je Axiom scherm.

 

 

Drone

Die drone moet dan wel luisteren naar de naam DJI Mavic Pro, maar dan heb je ook wat. De Axiom UAV app automatiseert namelijk een groot aantal handelingen om deze drone aan te sturen. Zo kun je heel eenvoudig met één druk op de knop de drone lanceren; hem boven je boot laten filmen, besturen en – wanneer je de ‘return to boat’ indrukt – weer laten terugvliegen naar de boot.

 

 

Fish-On

Het levert een leuk speeltje op en fantastische filmbeelden van je eigen visboot vanuit de lucht, bijvoorbeeld wanneer je net die grote vis staat te drillen. Met de Fish-On-functie lanceer je namelijk  direct de UAV, die video-opnamen maakt terwijl de camera automatisch in een baan rond het schip vliegt. Met de handige bediening op het scherm kun je de hoogte, de camerahoek en de straal en snelheid van de baan van de UAV instellen, terwijl jij die vis binnenhaalt…

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.