Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken

04 oktober 2018 | Redactie

Heb je een mooi klussie zeevis gevangen en wil je daarvan een lekker maaltje mee naar huis nemen, dan is het zaak om die vangst zorgvuldig schoon te maken – te kuisen, zoals onze Vlaamse visvrienden dat zeggen. En daartoe heb je een goed mes, of liever nog messen nodig. Vanaf vandaag is er een nieuwe webshop in de lucht waarop je topkwaliteit fileermessen tegen een schappelijke prijs kunt bestellen.

Zeevisser, docent én blogger John Willems heeft zijn messen geslepen!

 

De lezers van ons Zeehengelsport magazine kennen John Willems als de vaste auteur van onze visreceptenrubriek ‘Panvisser’, de nodige reportages en artikelen die hij de afgelopen jaren voor ons papieren magazine schreef en natuurlijk ook als vaste blogger op onze site. Wat niet iedereen weet, is dat John in het dagelijks leven actief is als trainer, docent en mentor bij de SVO vakopleiding food waar hij in de loop der tijd ontelbare cursisten heeft opgeleid die in hun werk met consumptievis te maken hebben.

 

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 2

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 3

Goudbrasem op de platviswijze gefileerd.

 

Visling

Een afgeleide daarvan zijn de workshops visfileren die John organiseert via zijn eigen bedrijf Visling. Heel veel sportvissers, maar ook hobbykoks en andere geïnteresseerden leren tijdens deze gezellige workshops hoe zij vers gevangen vis dienen schoon te maken en verder te prepareren om er de lekkerste gerechten van en mee te bereiden.

 

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 4

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 5

Diverse soorten messen, voor diverse toepassingen.

 

Tijdens die workshops wordt vanzelfsprekend gewerkt met de beste keukengereedschappen om de vis optimaal te kunnen schoonmaken. Veel cursisten beschikken in de eigen keuken (of in de viskist) echter niet over de juiste (fileer)messen en John kreeg daarover dan ook heel veel vragen. Vragen als:

 

Aan welke eisen dienen die messen te voldoen en waar zijn goede, maar ook betaalbare messen te koop?

 

Fileermessen.nl

Voor John waren die vragen aanleiding om op zoek te gaan naar leveranciers die materiaal kunnen leveren dat aan zijn hoge eisen voldoet. Die messen en toebehoren vond hij bij diverse bronnen en in verschillende landen. Zo ontstond een collectie die John zondermeer vanuit eigen ervaring durft aan te bevelen bij zijn cursisten, maar ook bij mede-sportvissers. En om dat materiaal optimaal bereikbaar te kunnen maken, startte John een eigen webwinkel: www.visfileermessen.nl

 

Deze webshop is vandaag officieel online gegaan en wie op zoek is naar topklasse (fileer)messen moet er beslist eens een kijkje gaan nemen.

 

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 6

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 7

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 8

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 9

Naast (fileer)messen vind je in de webshop ook ander keukengereedschap zoal visscharen, aanzetstaal en slijpsteentjes.

 

Assortiment

Het assortiment aan Vislingmessen, slijpmaterialen en slijpstenen is samengesteld op basis van eigen praktijkervaringen, na langdurig gebruik en vergelijkend warenonderzoek. Alle geselecteerde messen hebben een no-nonsense uitstraling en zijn vervaardigd met het oog op stevig en intensief gebruik. De messen worden geïmporteerd uit Zweden, zijn gemaakt van hoogwaardig RVS en worden vlijmscherp geleverd. De slijpstenen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en worden geleverd door topleveranciers uit de Pyreneeën en Belgische Ardennen.

 

Openingsactie

Om zoveel mogelijk vissers kennis te laten maken met www.visfileermessen.nl verloot Visling.nl twee workhops ‘zeevisfileren’ ter waarde van € 79,- euro onder de klanten die in oktober een aankoop doen bij www.visfileermessen.nl 
En om het nog eens extra aantrekkelijk te maken, worden deze maand de meest gebruikte messen aangeboden met pakweg 10% korting op de adviesprijs.

 

Voor informatie over de workshops, klik hier.

 

Kwaliteitsmessen om je vangst bereidingsklaar te maken 10

 

Alle reden om dus eens op deze nieuwe website te kijken, want je treft er beslist het mes of de messen die bij jou passen!
Kijk dus op: www.visfileermessen.nl


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.