Drie tips om je voordeel mee te doen

29 september 2018 | Cor Juffermans

Wie mijn blog op Zeehengelsport.nl volgt of wie zo af en toe mijn facebookberichtjes leest, zal het opgevallen zijn dat het de afgelopen periode voor mij minder van vissen is gekomen. We verkeerden immers met elkaar in welhaast Mediterrane sferen en de warmte was dusdanig, dat zelfs de vis zo af en toe even lekker helemaal niets deed. Of misschien wel iets, maar op een dusdanig laag pitje dat de altijd hongerige krabben veel eerder bij mijn aas waren dan de vis.

Drijvende kralen blijkt in soorten en maten te koop.

 

Het gevolg kon zich raden. Voordat een botje ook maar kón reageren, was al het lekkers al van mijn haak af en moest de arme platte onverrichterzake zijn heil verder zoeken. Het enige dat er dan op zit, is om weer te gaan beazen en daarna blijven hopen dat er een, misschien twee vissen zijn die iets sneller zijn dan die in enorme aantallen aanwezige krabben. Tot die tijd blijft het een gok. En eigenlijk houd ik niet zo van gokken; ik houd de zaken liever zélf in de hand. Zou er dan niet iets te doen zijn aan alle krabben overlast?

 

Drijvende kralen

Ik denk het wel! Je moet gewoon met een onderlijn aan de gang gaan waarvan de haken niet op de bodem worden aangeboden. Dat kan door een onderlijn te maken met een lekkere lange hoofdlijn en hele korte aaslijntjes die hoog op de hoofdlijn zitten. Dat werkt, zo weet ik uit ervaring, maar ik kom met een alternatief. De lengte van de aaslijn is in dezen niet beperkt tot kort, maar mag ook lang. We gaan de boel namelijk drijvend aanbieden, met behulp van drijvende kralen. 
Daarvoor ben ik een beetje gaan shoppen en dat leverde mij het volgende resultaat: Tronixpro Luminous Pop Ups, Gemini Genie Floating Beads en van Bonebass de BB Flotters en Flotter Gum. Prachtige namen, maar in gewoon Nederlands zijn het allemaal drijvende kralen. En omdat ik bij ons in de kop van Noord-Holland ‘lijfelijk’ ben wezen shoppen bij Nipro Hengelsport in Sint Maarten, weet ik ook de prijzen. Die van Gemini en Bonebass kosten net iets meer dan drie euro en die van Tronixpro haal je voor € 2,50. Geen geld toch?...

 

Wil jij het complete artikel uit deze Zeehengelsport 361 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.