WK-Bootvissen 2018 van start in Portugal

15 september 2018 | Redactie
Vandaag wordt in het Portugese Setubal het startsein gegeven voor de 54ste (!) editie van het Wereldkampioenschap Bootvissen onder auspiciën van FIPS-M. Er nemen dit jaar 16 landen deel aan dit WK, waaronder naast o.a. India de namens Sportvisserij Nederland afgevaardigde oranjeploeg, bestaande uit Eric Goossens, Albert Leeuwis, Frank van Schilt, Arjan Stelwage en Sjaak Verburg, onder leiding van bondscoach Henri Karremans.

 

Deze ploeg telt de nodige internationale ervaring en zou zich in de hoogste regionen moeten kunnen handhaven, waar het thuis vissende Portugal en de traditioneel ijzersterk vissende La Squadra Azzurra oftewel de Italiaanse nationale ploeg de te kloppen favoriet zijn. De overige deelnemers zijn (op alfabetische volgorde) België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, India, Kroatië, Luxemburg, Montenegro, San Marino, Slovenië, Spanje en Zuid-Afrika.

 

De Belgische afvaardiging bestaat uit Bram Cole, Joël Luyts, Alain De Mits, Eric Pigeolet, Jens de Vrieze en Peeke Vanderschaeghe, onder begeleiding van coach Jan Aspeslag.

 

02

De nationale vlaggen van de 16 deelnemende landen. 

 

Setubal

Er wordt gevaren vanuit de haven van Setubal, even ten zuiden van de hoofdstad Lissabon. Dat betekent dat wordt gevist op de Atlantische Oceaan en dicht onder de rotsachtige kust wordt daar een kleurig pallet aan vissoorten gevangen, waaronder de nodige soorten zeebrasem zoals de sargo.

 

Hoewel alle boten voldaan aan de internationale veiligheidseisen en zijn goedgekeurd door de FIPS-M, kan de kwaliteit van de boten (en schippers!) onderling flink afwijken en dat maakt een gunstige loting noodzakelijk. Maar waar is dat op wedstrijdniveau niet het geval…

 

03

De schilderachtige haven van Setubal, met de kleurrijke bootjes van de lokale vissers.

 

Dagelijkse verslaggeving

Komend weekend vinden o.a. de ontvangst en diverse officiële festiviteiten plaats, maandag staat de officiële training op het programma en vervolgens wordt het WK dan van dinsdag t/m donderdag as. beslist over drie wedstrijddagen. 

 

Evenals dat voorgaande edities het geval was, zal de verslaggeving op onze site vanaf maandag as. worden verzorgd door de ‘bondscoach himself’. Als na terugkeer in de haven de deelnemers onder de douche gaan, wordt door de officials van de weegploeg hard gewerkt om alle vangsten te controleren en te wegen. 

 

Als vervolgens de ranglijst van de dag is opgemaakt, besproken met de captains en bekend gemaakt aan de deelnemers, sluit coach Henri zich op in zijn kamer om een exclusief dagverslag voor Zeehengelsport te maken. De dag nadien zullen wij dit verslag plus de officiële uitslag vóór 12.00 uur publiceren op onze site.

 

Ben je dus geïnteresseerd in het wel en wee van de oranjeploeg -en onze Belgische vrienden- check dan maandagochtend as. deze site voor de resultaten van de visserij op zondag en vervolgens t/m vrijdag elke dag voor het actuele nieuws.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.