Kent Classic Open

14 september 2018 | Redactie

Voor de tweede helft van het wedstrijdprogramma kunnen we aan de Belgische en Nederlandse kust de komende periode weer kiezen uit een keur aan zeeviswedstrijden vanaf zowel de boot als vanaf het strand. Ter afwisseling van die vertrouwde visserij in ons kustwater, trekken steeds meer zeevissers uit onze Lage Landen echter ook naar de overzijde van de Noordzee om daar deel te nemen aan wedstrijden en evenementen, zoals bijvoorbeeld de Kent Classic Open.

Een vertrouwd beeld bij Engelse strandwedstrijden: een lange rij beach shelters.

 

Steeds vaker nemen Vlaamse en Nederlandse wedstrijdvissers op eigen houtje deel aan wedstrijden en festivals in het buitenland. Of gaan gewoon een weekend of zelfs één dag naar de overkant om een dagje te bootvissen uit bijvoorbeeld de haven van Dover. In één lange dag, maak je dan kans op een wat andere visserij dan ‘bij ons’ en vang je bijvoorbeeld stekelroggen.

 

2

‘Aan de overkant’ maak je kans op zo’n mooie stekelrog.

Foto met dank aan Fire Fox Fishing Charters.

 

Zo maakten diverse groepjes Nederlandse en Vlaamse strandvissers ook uitstapjes naar de bekende shingle beaches (kiezelstranden met diep water binnen werpafstand) zoals Dungeness beach in Kent and Chesil Beach in Dorset.

 

Zie dit leuke (Engelstalige) filmpje over het vissen op het beroemde (en soms ook beruchte) Chesil Beach:

 

 

 

Paul Roggeman European Beach Championship 

Je kunt natuurlijk samen met enige vismaten vrij gaan vissen, maar je kunt ook deelnamen aan bekende wedstrijden zoals het befaamde Paul Roggeman European Beach Championship dat jaarlijks in februari wordt gehouden aan de kust rond Bridlington in noordoost Engeland. De komende 26ste editie van dit evenement waarop veel prijzengeld kan worden verdiend, maar dat toch vooral bekend staat vanwege de gezelligheid en saamhorigheid tussen al die vissers uit diverse landen, staat gepland voor vrijdag 15 t/m zondag 17 februari as.

 

03

 

Kent Classic Open

Op kortere termijn staat bijvoorbeeld de Kent Classic Open op het programma, een vrije wedstrijd, die op zondag 11 november as. plaats vindt aan de kust bij het vanuit Nederland (Vlissingen) en België (Oostende – Dover) eenvoudig per auto en veerboot bereikbare Sheerness.

 

Het lastige is dat je je voor deze grote wedstrijd met een prijzengeld van zo’n 5.000 Engelse ponden (= dik € 5.500,-  ) niet kunt voorinschrijven, maar dat je je -zoals dat bij Engelse wedstrijden vaker het geval is- op de wedstrijddag zélf ’s ochtend in alle vroegte dient aan te melden. Er is ook geen website of facebookpagina waarop je terecht kunt, maar ben je geïnteresseerd: deze Kent Classic Open wordt gesponsord door het bekende Christchurch Angling Centre in Bournemouth en wellicht kan men je aldaar dus helpen aan nadere informatie.

 


4

Probeer het eens!

Wie het leuk zou vinden om eens aan zo’n wedstrijd deel te nemen: schroom niet en doe dat gewoon! Het niveau van de deelnemers varieert enorm en tussen de ervaren wedstrijdvissers zijn altijd ook ‘beginnelingen’ welkom. Zolang je de andere deelnemers geen overlast bezorgt, zul je merken dat zo’n wedstrijd vooral ook heel gezellig is, met voor en na het vissen altijd ook ruimte voor een praatje en het uitwisselen van informatie.

 

5

 

Wedstrijd aanmelden?

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee op onze wedstrijdkalender voor 2018 opgenomen wil zien, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst. En met een beetje geluk zetten wij vervolgens dan juist uw wedstrijd ook nog eens extra in de spotlights als Wedstrijd van de week.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) en zo mogelijk ook één of twee passende foto’s naar redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.