Loppa: nieuwe betaalbare Noorse bestemming bij Visreis.nl

03 september 2018 | Redactie

Het Noorse Loppa klinkt je misschien niet heel bekend in de oren, maar als we vertellen dat het tegenover het eiland Sørøya ligt, dan hebben we gelijk de aandacht. De gemeente Loppa ligt beschut bij het dorpje Bergsfjord en biedt korte vaartijden naar de allerbeste visgronden. De locatie wordt gerund door het een Nederlandse echtpaar – zelf ook vissers en jagers. Vlakbij de hotspots voor grote heilbotten, kabeljauw, koolvis en zeewolf. Hoe klinkt dat?

Een voordelige reis met sterke vissoorten als beloning...

 

Nederlandse eigenaren

De Nederlandse eigenaren Cornelis en Patricia exploiteren ruime 6,6 meter lange en extra brede (270 cm) Wilde visboten met 150 pk motoren die geschikt zijn voor maximaal vijf personen. Het eiland Silda (10 kilometer lang en 4 kilometer breed) ligt als een grote beschermende muur voor het dorp Bergsfjord. Rondom het eiland liggen de visrijke plateaus van 20 tot 100 meter diepte waarnaast het direct de diepte in gaat tot wel 300 en 500 meter. Ook rond de gemeente Loppa zelf liggen deze uitdagende en zeer visrijke gebieden. En dat allemaal op slechts 15 tot 30 minuten varen afstand en zoals gezegd hotspots voor grote heilbotten, kabeljauw, koolvis en zeewolven. Door zijn ligging kun je er ook goed op skrei vissen in het voorjaar.

 

De gemeente Loppa ligt op een eiland. Rechts bovenin zie je nog een deel van Sørøya. Bekijk hier de locatie Loppa op Google Maps...

 

Roodbaars, heilbot en schelvis

Ten  westen van de locatie bevinden zich meerdere onderwaterbergen die vanuit de dieptes van ruim 200 meter omhoog komen tot 40 tot 50 meter. Superstekken voor grote gul en koolvis, maar verbaas je ook niet wanneer je hier een grote pollak tegenkomt of een roodbaars of schelvis. Licht vissen is sowieso niet verstandig, want de kans op een heilbot is hier nooit ver weg. Zoek je nog iets aparts naast het zeevissen om even bij te komen, dan bevindt zich op loopafstand het Bergsfjordvatnet meertje waar je terecht kunt voor verschillende forelsoorten en waar je kunt genieten van de Noorse natuur.

 

Natuurlijk loop je er vrijwel dagelijks tegen een mooie kabeljauw aan...

 

Vriendelijk prijskaartje

Een reisbestemming in het pakket van Visreis.nl die bovendien een vriendelijk prijskaartje heeft. Voor minder dan 500 euro per persoon per week (bij vijf personen) is dit een locatie die waarschijnlijk snel volgeboekt zit!

 

Met kans op heilbot...

 

Kijk voor meer informatie op de website van Visreis.nl over de reis, de authentieke locatie en de luxe woningen en wacht niet te lang met beslissen.

 

Veilige brede boten...

 

Kleine visjes zijn hier ver te zoeken...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.