Pierfietsen: wie kent ze niet?

06 augustus 2018 | Redactie

Ze worden onderhand deel van ons cultuurhistorisch erfgoed op gebied van de zeevisserij, de pierfietsen die je kunt vinden op lange pieren als in IJmuiden, Wijk aan Zee of Hoek van Holland, en langs de basaltkusten in Zeeland. Roestige tweedehandsjes, maar uiterst doeltreffend bijvoorbeeld  op een 3 km lange Zuidpier, wanneer je met ‘zware bepakking’ naar de kop toe rijdt. Wie kent ze niet?

De pierfiets van Jurjen Wijnstroom op Instagram…

 

Krat met rodholders

Even een rondje langs de velden op onze digitale snelweg en de social media, en we hebben er een paar. Die van Jurjen Wijnstroom op Instagram (@jurjensw) is een hele mooie; een krat met rodholders, met daarin zijn fraaie zeestokken en dito molens, waaronder een prachtige Van Staal. 
 

2

En zien we daar niet een Van Staal?


Anderen pakken gewoon de fiets uit de auto aan het begin van de pier, of rijden er naartoe wanneer ze dicht in de buurt wonen. Dan komen we vanzelf bij een foto uit van de charmante Miranda Spierenburg van Hengelsport Overrijn. Deze aan de weg timmerende wedstrijdvisser heeft ook al haar spullen bij zich die ze op de fiets kan dragen. De kist voorop en de hengels om de schouder voor wie weet 3 km fietsen op de Zuidpier, of gewoon vanaf de hengelsportzaak in Katwijk (aan den Rijn) naar de zee, die immers vlakbij is.
 

3
Miranda Spierenburg op weg naar zee…

 

Bouwplan

Kennen jullie ook zulke handige (brom)fietsjes voor het vissen? Of heb je er zelf zo eentje in elkaar gezet – wellicht met een bouwplan erbij - laat ons jullie tips weten via dit gedeelde berichtje op onze Facebookpagina!

 

4
Uit de oude doos: de Zomermarathon op de Noordpier in 2008 (foto Berend Masselink)


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.