Extreem weer tijdens geslaagde derde editie Yuki Masters North Sea

01 augustus 2018 | Redactie

De derde editie van de Yuki Masters North Sea zit er weer op. Het was opnieuw een grandioos succes met dit jaar niet minder dan 122 deelnemers uit België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Wales, Duitsland en Polen. Het strijdtoneel van deze prestigieuze meerdaagse was het fraaie parcours van de bekende stranden van de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge en het strand van Knokke. Mede-inrichter Rudi Jacobs leverde het materiaal aan voor de volgende terugblik.

Extreme hitte, zelfs aan de zee...

 

De maandenlange voorbereidingen door de organisatoren, Ria Desmet van Hengelsport Eria uit Zeebrugge en Rudi Jacobs had zijn vruchten afgeworpen. De talrijke deelnemers, waaronder veel nieuwkomers op deze wedstrijd, waren duidelijk onder de indruk en de organisatoren kregen na afloop niets dan lof.

 

Eria in Zeebrugge

Op donderdag 26 juli jl. werden in de namiddag alle teams ontvangen bij hengelsportzaak Eria in Zeebrugge. Na de inschrijving en het verdelen van de goodiebags volgde de plaatsloting voor de beide competitiedagen. Hierna volgde een receptie met gratis drankjes en hapjes en daarna konden de deelnemers hun buikjes vullen met een aanbod van allerlei soorten pizza, ter plaatse gebakken. Ondertussen werd door de organisatoren en een groep van enthousiaste medewerkers alles in orde gebracht voor de eerste wedstrijd.

 

 

Nordic

De wedstrijden waren opnieuw gepland aan het strand van de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge en het strand van Knokke. Vrijdagmorgen 27 juli om 6.00 uur waren de medewerkers reeds druk in de weer om de verschillende parcoursen tijdig klaar te krijgen. Alles was reeds voor 8.00 uur klaar en de deelnemers konden hun plaatsen innemen. De start van de eerste wedstrijd werd gegeven om 9.00 uur en de aaspakketten waren ruim op tijd keurig op het strand geleverd.

 

Succes voor  deelnemer nummer 44...

 

Extreem

De eerste wedstrijd ging door onder zeer extreme omstandigheden, het was namelijk één van de warmste dagen ooit en vele deelnemers maar ook medewerkers waren echt uitgeput na afloop van de wedstrijd. Na de zes uur durende wedstrijd werd terug verzameld bij hengelsport Eria waar de deelnemers deze konden genieten van een heerlijke koude schotel terwijl men binnen bezig was met het opmaken van de daguitslag. Er werd deze dag matig tot goed vis gevangen, echter het strand van Knokke bleek deze keer meer productief dan het strand van Zeebrugge Nordic. Het was uiteindelijk het Nederlandse duo Martijn Westdorp / Arjan Heijboer dat met de dagoverwinning ging lopen, zij vingen 19 vissen waaronder een harder van 1.604 gram.

 

 

Harde westenwind

Zaterdag 28 juli dan; zelfde scenario als de dag voordien met dit verschil dat de loden hitte van de vrijdag plaats had gemaakt voor een harde westenwind die het de deelnemers en de medewerkers zeker niet makkelijker maakte. De vangsten waren dan ook een stuk minder dan de dag ervoor, voornamelijk op het strand van Zeebrugge Nordic waar er zelfs een paar deelnemende duo’s zonder vis bleven.

Het strand van Knokke bleek weer een stuk beter wat de vangsten betreft. Na de wedstrijd opnieuw samenkomst bij hengelsport Eria waar men in afwachting van de daguitslag kon genieten van de gratis heerlijke vissoep. Het was uiteindelijk een gemengd Belgisch/Nederlands team namelijk Filip Galens / Jurgen van Rijswijk dat met de vangst van niet minder dan 27 vissen de dagoverwinning op zak konden steken.

 

Wat een gastvrijheid voor alle deelnemers in Hengelsport Eria...

 

Slotceremonie

Om 19.00 uur werd iedereen verwacht in Corsendonk Hotel Duinse Polders te Blankenberge voor de slotceremonie. Tijdens de receptie vooraf werden de prijzen uitgereikt, het was het Nederlandse team Martijn Westdorp / Arjan Heijboer dat met een eerste plaats op dag 1 en een elfde plaats op dag 2, de hoofdprijs op zak kon steken. Met 1.500 euro cash en elk een prachtige Yuki strandhengel waren konden zij hun geluk niet op. Bovendien wonnen ze ook nog de bonusprijs voor het vangen van de zwaarste vis en hun Yuki Masters North Sea was dus meer dan geslaagd. Na de receptie kon iedereen nog genieten van een zeer verzorgde lekkere barbecue.

Het was uiteindelijk een zeer gezellige afsluiter van een fantastisch tornooi en laat op de avond namen de deelnemers afscheid van de vele nieuwe en oude vrienden met de belofte om er volgend jaar teug bij te zijn.

 

Met dank aan Stefaan Wisse voor de foto’s.

 

Hieronder de eerste 35 in de eindrangschikking van de in totaal 61 koppels...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.