De zomer in de kop met Zeengelsport no. 360

18 juli 2018 | Redactie

Zo rond komend weekend mogen jullie editie no. 360 van het enige specialistische zilte magazine in de Lage Landen in jullie brievenbussen verwachten. Of op het schermpje van je smartphone of tablet natuurlijk, mocht je er de voorkeur aan geven om je magazine digitaal te lezen. En met het werkelijk onovertroffen zomerweer van de afgelopen twee maanden zal het jullie niet verbazen dat deze uitgave een zomers tintje heeft gekregen…

 

02

 

Op de cover deze keer geen vangst van Noordzee Kanjer formaat, maar een nogal marginaal botje. Deze platte werd echter gevangen aan de aloude Iwan Garay botlepel, een grappige ‘cocktail’ van kunstaas en natuurlijk aas, die de laatste jaren wat in vergetelheid dreigde te raken. Corné Marijnissen trok echter met een groepje vismaten van de facebookgroep Vrienden Die De Westbrabantse Zeevissers Leuk Vinden van moderator Siem van Meer naar het strand om deze leuke actieve visserij nieuw leven in te blazen en maakte daarvan een mooie reportage.

 

03

 

Een variant van een dergelijke platvislepel komt ‘heel toevallig’ ook aan bod in de bijdrage die Rien van Nunen en John Kesteloo leverden over hun verdere experimenten met de bootvisserij op het zoute Veerse Meer. Dit artikel is het vervolg op een baanbrekende eerdere reportage die zij maakten voor editie no. 354 van ons magazine.

 

Dit keer gaan zij aan de gang met diverse bijzondere vistechnieken en laten zij vooral ook zien dat het Veerse Meer een ideale proeftuin is om het gebruik van lood als verzwaring totaal te vermijden en volledig over te gaan op loodvervangers.

 

 

 

05

 

Ook al een klein jaar geleden verzorgde Thomas van Schendel in editie no. 356 van ons magazine een indertijd zeer goed ontvangen bijdrage over het vliegvissen op zeebaars in het Europoortgebied. In deel II van dit tweeluik gaat  Thomas verder in op het vissen met de streamer, deelt hij het bindpatroon van een succesvolle nabootsing van een sprotje met jullie, maar geeft hij vooral ook veel uiterst praktische stekkentips.

 

06

 

De bootvissers onder jullie mogen o.a. rekenen op een enthousiaste, maar vooral ook uiterst praktische bijdrage van Frits Kromhout van der Meer. Onlangs kregen Frits en zijn broer Pieter namelijk de gelegenheid om twee nauwelijks gebruikte Raymarine A9 plotters voor een zeer redelijke prijs over te nemen. Dat was aanleiding voor een volledige make over in de cockpit, waar de broers via het Lichthouse  11 systeem van Raymarine nu alle apparatuur volledig compatible hebben geïnstalleerd. Tijd dus voor een update.


07

 

Buitenland

Zouden we dat willen, dan zouden we elke editie van ons magazine kunnen vullen met prachtige reportages over visavonturen over de gehele aardkloot. Al vissend vakantie vieren in een tot de verbeelding sprekende omgeving en dan ook nog eens allerlei bijzondere en vaak ook grote vissen vangen; als dát geen inspiratie biedt…

 

08

 

Wij zijn ons er echter terdege van bewust dat het niet voor iedereen is weggelegd om zomaar in het buitenland op visvakantie te gaan en dus publiceren wij dergelijke artikelen slecht in gedoceerde mate. In deze zomeruitgave twee exotisch getinte bijdragen en wel een fraaie reportage van Tom Sintobin over het Kaapverdische eiland Maio en een wat meer technische bijdrage van Pieter Beelen over het ‘chummen’ op mahi mahi oftewel goudmakreel.

 

09

 

Verdere greep uit de inhoud

En daarmee zijn we er dan nog niet, want op de 84 fraai vormgegeven pagina’s die ons magazine steevast telt, kunnen we werkelijk een vracht aan leuke, verstrooiende én informatieve informatie kwijt. Zo zijn daar de vaste rubrieken Vangstbarometer (met daarin ook de Noordzee Kanjers) en de Belgische Kroniek & Vlaamse Sprokkels, die al meer dan 10 jaar wordt samengesteld door onze vaste Belgische correspondent Thomas Sintobin.

 

10

11

 

Ook de Panvisser is zo’n vaste rubriek die jaar in jaar uit grote waardering geniet van onze lezers. Voor deze aflevering deed Chef John Willems inspiratie op in Belgenland en dat leidde tot een heerlijk recept voor Vlaamse pladijsfilet met Tripel. We beloven jullie: het water loopt je erbij uit de mond!

 

12

 

Last but not least ging onze onderlijnenexpert Cor Juffermans voor de mini’s. Bij veel strandviswedstrijden gaat het namelijk vaak niet meer zozeer om de centimeters, maar om de puntjes. Want één zo’n mini van nog geen 10 cm lang is toch altijd nog goed voor 1 puntje. Als je die punten bij een wedstrijd laat liggen, vraag je dan af of je nog wedstrijdvisser wilt zijn…

 

13

 

Volgende editie

Terwijl uitgave no. 360 van ons klassieke papieren tijdschrift nog wordt rondgebracht door een leger aan postbezorgers in Vlaanderen en Nederland is de  redactie al weer druk in de weer met de volgende editie van ons magazine. En we durven nu al te verklappen: dat belooft opnieuw een lekker gevarieerd magazine te worden, waarin alle zilte vissers weer alles van hun gading zullen vinden.

 

14

 

Abonnee worden?

Wil jij Zeehengelsport ook ontvangen en ben je nog geen abonnee? Verzeker je dan van de volgende uitgave van ons magazine en maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Bij zo’n jaarabonnement ontvang je dan ook nog eens gratis toegang tot de digitale versie van ons magazine!

 

Klik hier voor de mogelijkheden.

 

15

 

Digitaal lezen?

Ook digitaal, op je laptop, smartphone of tablet, kun je als witvisliefhebber al die interessante artikelen namelijk lezen. De abonnees op ons ‘papieren magazine’ kunnen daartoe inloggen op een gratis digitale versie, maar ben je geen abonnee, dan kun je het digitale magazine ook tegen een schappelijk bedrag lezen.

 

Download via de website:

 

16


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.