Worst case scenario: je hand in de bek van een zeeduivel - video

09 juli 2018 | Redactie

De scherpgetande bek van een zeeduivel (Lophius piscatorius) is nou niet bepaald de ideale plek om je hand in te steken – om wat voor reden dan ook. In onderstaand filmpje is dat echter wel het geval. Dit ‘worst case scenario’ blijkt echter niet in enkele ogenblikken op te lossen…

 

 

Anglerfish

Qua tekst of taal is het gefilmde fragment helaas niet verstaanbaar genoeg om de werkelijke oorzaak van deze penibele situatie te verklaren, maar feit is dat de tanden van de zeeduivel deels naar achteren staan en een buit niet snel prijsgeven. Geluk bij een ongeluk is misschien dat de vis, die in het Engels Anglerfish heet (dus niet ‘Monkfish’), niet de afmetingen heeft van de recordvis die de Noor Karl-Olav Kjerland in mei van dit jaar (2018) bij een gewicht van 63,5 kg en 169 cm lengte.

 

Uit de lijst van Nederlandse Zeevissoorten van Sportvisserij Nederland...

 

Zeeduivel

 

De zeeduivel is een vis die een bijzonder techniek van voedsel vergaren bezit, namelijk via een uitsteeksel dat als een ‘hengeltje’ uit de eerste rugvinstraal is gegroeid. Nieuwsgierige visjes of andere lekkernijen worden op die manier naderbij gelokt en met de enorme zuigkracht van de forse muil naar binnen gezogen. De zeeduivel is ook opgenomen in de lijst van Nederlandse zeevissoorten van Sportvisserij Nederland.

 

Klik hieronder om het Facebook-fragment te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Lees meer over:
zeeduivel monkfish anglerfish

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.