Marcel Noort coach Damesstrandvisteam

04 juli 2018 | Redactie

Vandaag werd bekend gemaakt dat de bekende wedstrijdvisser Marcel Noort per  15 juli as. officieel het stokje overneemt  van Benny Wijnings als bondscoach van de Nederlandse damesploeg kustvissen. Benny neemt na negen jaar afscheid als bondscoach namens Sportvisserij Nederland van de Oranjedames.


Marcel Noort (50) ) uit Rijnsburg is een welbekende en fanatieke wedstrijdvisser die sinds 1978 een imposant palmares bijeen viste. Naast deze schat aan zilte ervaring brengt Noort ook organisatorische kwaliteiten mee. Zo is hij actief geweest in de organisatie van diverse grote zeeviswedstrijden, waaronder die van de Penn Korps Competitie (PKC) – de voorloper van de Nationale Teamcompetitie . Bovendien heeft Noort ook zitting in de commissie zeevissen van sportvisserij MidWest.

Gezien zijn grote hart voor de zeevissport en schat aan ervaring in het zoute wedstrijdvissen, lag het voor de hand om Marcel Noort te benaderen voor de beschikbaar komende functie van bondscoach, die verantwoordelijk is voor het damesteam kustvissen.


Marcel Noort coach 02
Coach Benny –hier met de huidige bronzen WK-ploeg- heeft met zijn dames op internationaal niveau aansprekende resultaten neergezet.

 

Afscheid Benny Wijnings

Noort zal na te zijn ingewerkt door de aftredend bondscoach Benny Wijnings op 15 juli het stokje officieel overnemen. Na jarenlang het Nederlandse damesteam kustvissen onder zijn hoede te hebben gehad, heeft Wijnings aangegeven dat het tijd is voor iets nieuws. Sportvisserij Nederland kijkt terug op een prettige samenwerking en een mooie tijd dat hij aan het roer stond.

Onder Wijnings’ leiding is een opgaande lijn ingezet en hebben de Nederlandse vrouwen op internationaal niveau aansprekende resultaten neergezet in de kustvisdiscipline. Zo pakten de Oranje dames in 2016 en 2017 brons op het WK Kustvissen en staat de ploeg over vijf wedstrijden gemeten momenteel op de tweede plaats van de FIPS wereld ranking.

Marcel Noort coach 03
De nieuwe coach kan vooruitzien op diverse prachtige evenementen.

 

WK Kustvissen dames 2018

De eerste grote internationale wedstrijd die voor Noort als bondscoach op de agenda staat, is het Wereldkampioenschap kustvissen voor dames. Dit WK vindt van 20 oktober tot 27 oktober as. plaats in Wales. Na zijn officiële benoeming zal Noort dan ook de WK-selectie samenstellen en zich met zijn team gaan voorbereiden op het WK. Daarna volgt de Olympiade in Zuid-Afrika.

Namens redactie en lezers van Zeehengelsport magazine danken wij Benny voor de vele jaren van uiterst plezierige samenwerking.

 

Graag wensen wij Marcel heel veel succes bij zijn uitdagende taken!


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.