Blauwe baars op stickbaits (video)

04 juli 2018 | Redactie

Met veel plezier presenteren wij jullie hier het prachtige filmpje dat Thomas Michielsen samenstelde uit de beelden die hij schoot tijdens het vissen op blauwvintonijn, blauwe baars en zeebaars in de Ebrodelta. Geniet mee van de mooie en vaak spectaculaire drils.

Blauwe baars oftewel bluefish (Pomatomus saltatrix).


Afgelopen mei bracht Thomas Michielsen samen met zijn vaste partner in crime Niels twee weken door in de Ebro Delta, ten zuiden van Barcelona. De missie was eenvoudig: vanuit de gehuurde boot zou alles met vinnen dat rondzwom in het brakke water dat de natuurlijke overgang vormt van de rivier de Ebro en de Middellandse Zee, de binnenkant van hun boot moeten bekijken. En zie: de voorliefde die Thomas en Niels beiden hebben voor de blauwvintonijn werd de eerste visdag reeds beklonken met diverse strikes en vangsten.

 

Leuke bijkomstigheid: in de nabijheid van elke school actieve blauwvintonijnen zwom er wel een maanvis (Mola mola), vrolijk zwaaiend met zijn rugvin naar zijn iets sneller zwemmende vriendjes.

 

 

blauwe baars 02

Op licht materiaal zijn de juveniele blauwvintonijnen die voor de monding van de Ebro in grote scholen jagen krachtpatsers van wereldformaat.

 

Bluefish!

Op de riviermonding zelf was het begin mei nog wat taai. Gelukkig werd het water elke dag wat helderder, waardoor de vangsten begonnen toe te nemen. Toen er een (levende!) goudmakreel (Coryphaena hippurus) van 3 kilo zonder staart aan de oppervlakte voorbij kwam gedreven, begon er toch een belletje te rinkelen. De blauwe baars oftewel bluefish (Pomatomus saltatrix) werd actief en dat hebben ze geweten ook! Thomas en Niels wisten op stickbaits een aantal prachtige exemplaren te vangen.

 

In de avond werden dan weer de goudmakrelen actief, die het tweetal ving op Spaanse zagers (Coreanos). De zeebaarzen lieten het grotendeels af weten, maar gelukkig gaven de mannen niet op en hebben ze nog enkele grote exemplaren weten te vangen op diepduikende Rapala’s.

Thomas stelde van hun visavonturen een 10 minuten durende compilatie samen en wij wensen jullie veel plezier bij het kijken:

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

G. Michielsen

Super mooie film wij zijn trots op jullie