De Kleine Belt: funsports en vissen vanaf de boot en de waterkant

26 juni 2018 | Redactie

Van oudsher is de Kleine Belt in Denemarken rond de stad Middelfart een hotspot voor zowel zeevissen als internationale zeevissers. Veel Nederlander, Belgen, Duitsers en Denen hebben Middelfart nog steeds als vakantiebestemming op de kalender staan, en terecht. Ook de jongere generatie sportvissers heeft de stad als uitvalsbasis voor leuke actieve visserij en andere ‘funsports’…

Funen-ambassadeur Rob Puyk wist de gul enkele weken geleden nog wel te zitten op de Kleine Belt...

 

Funsports

Voor sportvissers bestaat er natuurlijk maar één ‘funsport’ en dat is vissen. Wat die andere ‘funsports’ dan inhoudt? Wat dacht je van de ‘oude spoorbrug’ over de Kleine Belt beklimmen als een soort bergbeklimmer. Niet zo handig misschien als je hoogtevrees hebt, maar dan kun je altijd nog gaan duiken, kajakken, mountainbiken, met de Segway of op walvissafari om de talrijke bruinvissen te spotten vanaf de boot. In Middelfart is genoeg te doen. Voor de auto- en motorliefhebbers en museumfans is er in het naastgelegen Strib een uniek museum van oude en soms antieke auto’s en motorfietsen die beslist voor open monden van verbazing zorgt.

 

Van zo'n uitzicht krijg je toch nooit genoeg? Links de vuurtoren van Strib, op de achtergrond Middelfart en de 'nieuwe' verkeersbrug van Jutland naar Funen...

 

Onder de bruggen vind je altijd vis...

 

Middelfart

Met zijn grote aanbod aan vakantiewoningen is deze stad op Funen vooral als uitvalsbasis bekend voor zeeforelvissers die de rijkdom aan zeeforel op het eiland willen benutten voor een mooie week vissen. Maar de Kleine Belt die in een S-bocht langs de stad schuurt, biedt veel meer vis dan alleen de zeeforel. Er zit grote schol en plenty andere platvis, terwijl je vanaf de boot of de oever (er zijn charters) makreel, gul en geep kunt vangen. Zelf een bootje huren is natuurlijk ook mogelijk in Middelfart.

 

Niet voor hoogtevreespatiënten: bridgewalking... (klik op de foto voor info)

 

Vissershuizen

Voor wie het nog niet wist: vanaf de tweede helft van augustus is een huisje boeken in Denemarken goedkoper dan normaal, omdat voor de Deense en Duitse regio’s de grote vakantie er dan alweer opzit. Een goede reden om weer eens naar Denemarken te karren en de hengels mee te nemen. Het is dichterbij dan je denkt en je hebt altijd prachtige vakantiehuizen met de mooiste uitzichten in de vrije natuur om uit te kiezen, al dan niet aan zee of viswater. Kijk dan vooral eens naar de speciaal geselecteerde vissershuizen van Vakantiepartner Denemarken met faciliteiten om vis schoon te maken, in te vriezen en droogruimtes om je natte kleding en hengelmaterialen te stallen.

 

Huur een bootje en vang je eigen avondeten...

 

 

Middelfart is ready for you...

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.