Europese Kampioenschappen EFSA in Weymouth

15 juni 2018 | Redactie

Het lijkt nog zover weg! Maar je haalt effies rustig wat adem, dommelt een momentje weg en het is al zo ver: september 2019. Aangezien het zo hartje badseizoen langs onze kust tijdelijk wat rustiger is met wedstrijden, richten we de spotlights van de Wedstrijd van de Week dit keer bij wijze van uitzondering op een bootwedstrijd die niet alleen in het buitenland plaats vindt, maar ook nog eens ‘pas’ volgend jaar…

 

In september 2019 organiseert de European Federation of Sea Anglers vanuit de bekende haven van Weymouth namelijk de Europese Kampioenschappen Bootvissen. En als je lid bent van EFSA-Belgium of EFSA-sectie Nederland kun je zonder je verder te hoeven kwalificeren deelnemen aan dit prestigieuze evenement.

 

Wat is de EFSA?

De European Federation of Sea Anglers werd in 1961 opgericht door een groep internationale sportvissers die deelnamen aan een zeevisfestival vanuit het Engelse Looe. Zes landen waren vertegenwoordigd bij de oprichting: België, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Nederland en Schotland.

 

Inmiddels heeft de EFSA naast secties in deze zes landen ook secties in Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Ierland, Italië, Malta, Noorwegen, Portugal, Rusland, Schotland, Wales, IJsland, Zweden, Zwitserland en Zuid Afrika.

 

In 1961 was de EFSA haar tijd ver vooruit omdat het in de statuten vastlegde dat iedereen lid kon worden, ongeacht ras of huidkleur. Indertijd een historisch statement, dat de EFSA vanzelfsprekend nog immer van harte onderschrijft.

 

De EFSA organiseert jaarlijks in de deelnemende landen verschillende kampioenschappen voor kust- boot- en Big Game vissen, waaraan je als EFSA-lid kunt deelnemen.

 

ek 02

ek 03

Vol spanning op de kade met vissers vanuit allerlei landen, in afwachting van een nieuwe visdag.

Foto's: EFSA-Belgium

 

Deelnemen

Voor komend jaar staat dus het Zuid-Engelse Weymouth op het programma. Veel Vlaamse en Nederlandse topbootvissers vissen graag vanuit deze haven, waar diverse bekende charterboten een ligplaats vinden. Eerder besteedden wij al diverse keren aandacht aan deze topbestemming: klik bijvoorbeeld hier.

 

Zou je volgend jaar willen deelnemen aan de Europese Kampioenschappen, dan kan dat. Je dient dan wél lid te zijn van EFSA-Belgium of EFSA-sectie Nederland, maar desgewenst kun je speciaal voor deze gelegenheid lid worden.

 

De inschrijving is nu in ieder geval reeds geopend. Wil je het volledige officiële programma bekijken, klik hier.

Het inschrijfformulier kun je desgewenst downloaden via deze link.

 

Het volledig ingevulde en ondertekende inschrijfformulier, dient vervolgens voor Nederland vervolgens te worden ingediend bij Miranda Koop, Kalisbuurt 11, 4698 CN Oud Vossemeer en voor België bij het secretariaat van EFSA-Belgium.

 

Probeer het eens!

Wie het leuk zou vinden om eens aan zo’n wedstrijd deel te nemen: schroom niet en doe dat gewoon! Het niveau van de deelnemers varieert enorm en tussen de ervaren wedstrijdvissers zijn altijd ook ‘beginnelingen’ welkom. Zolang je de andere deelnemers geen overlast bezorgt, zul je merken dat zo’n wedstrijd vooral ook heel gezellig is, met voor en na het vissen altijd ook ruimte voor een praatje en het uitwisselen van informatie.

 

ek 04

 

Wedstrijd aanmelden?

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee op onze wedstrijdkalender voor 2018 of reeds voor 2019 (!) opgenomen wil zien, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst. En met een beetje geluk zetten wij vervolgens dan juist uw wedstrijd ook nog eens extra in de spotlights als Wedstrijd van de week.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) en zo mogelijk ook één of twee passende foto’s naar redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.