De kneepjes van het vak tijdens NK Makreel Roken 2018

14 juni 2018 | Redactie

Op zaterdag 21 juli as. vindt in het Noord-Hollande Petten het NK Makreel Roken plaats. Dit welriekende evenement wordt elk jaar in de zomer georganiseerd en kent zeer deskundige deelnemers. Hier kun je dus als toeschouwer de kneepjes van het vak leren om er zelf mee aan de slag te gaan. Het roken op die dag is tussen 11.30 en 16.30 uur te aanschouwen.

Jan Groen won het NK in 2017...

 

Makreel roken

Uiteraard is een NK als deze aan reglementen gebonden mogen de deelnemers bijvoorbeeld maar één vat gebruiken en minimaal vijf makrelen inleveren bij de onafhankelijke jury om gekeurd te worden. Er mogen overigens géén (platte) tafelmodellen gebruikt worden. De jury kijkt naast het roken en de smaak naar het feit hoe er met de spullen wordt omgegaan en dit wordt meegenomen in de einduitslag. Vorig jaar was Jan Groen de winnaar van dit NK.

 

Als ook bij u het speeksel in de mond loopt bij deze foto, zet dan die 21 juli maar in de agenda...

 

Petten

Deelnemers mogen alleen roken met onbehandeld hout. Voor de bezoekers is het altijd een leuk evenement, dat omgeven wordt door live muziek. Vanaf 16.00 uur mogen de makrelen worden verkocht. Een en ander vindt plaats op Plein 1945 in Petten. Kijk voor meer informatie op de website of Facebook.

 

 

Klik hieronder voor een filmpje van het NK van 2017.

 

 

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.