‘Het juiste ankerlood’: van ijzer en cement

09 juni 2018 | Redactie

‘Sportvisserij loodvrij’ is een streven waar we allemaal mee te maken gaan krijgen en dus is het goed om alvast wat te oriënteren. In de handel zijn al jaren pogingen gedaan om met loodvrije gewichten te vissen. ‘Je ware’ was het echter nog niet en bij sommige vervangers, zoals tungsten, vrij prijzig. Maar waar een wil is, is een weg, en ook de zeevisserij komt met steeds meer initiatieven.

Het 'juiste' ankerlood...

 

Loodvervangers

Een van die initiatieven is ‘Het juiste vislood’. Deze partij heeft loodvervangers ontwikkeld die gemaakt zijn van een ijzer legering met cement, een mix die 100% milieuvriendelijk is. Dit verantwoorde vislood is beschikbaar in vormen die voor diverse disciplines geschikt zijn, ook voor zeevissen.

 

Organische vormgeving

‘Het juiste vislood’ is geschikt voor zoet, zout en brak water en mede door zijn organische vormgeving ‘zuigt’ dit juiste vislood zich  aan de bodem vast volgens de leverancier. Binnenhalen gaat echter zonder problemen. Alle producten zijn 100% met de hand gemaakt en kunnen daardoor iets variëren in gewicht.

 

Online te koop en snel geleverd...

 

Ankerlood

Het ‘juiste’ ankerlood voor de zeevisserij is speciaal ontwikkeld voor sterke stroming. Door zijn organische vorm en de ankers kan deze niet gaan rollen of tollen. Je kunt bij het gebruik zelf lichter vissen dan dat je gewend was. In plaats van 100 gram kun je voor het zelfde effect 80 gram gebruiken. Echter, om ver te kunnen werpen en met harde wind is wel wat meer massa nodig. In tegenstelling tot klapankerlood kun je rustig aanslaan en hoef je daarna niet meteen de lijn binnen te halen.

 

Kijk voor meer varianten op de website.

 

Ook voor de karpervisserij en de zeevisserij zonder ankers is er een loodvrij werpgewicht...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.