€ 10.000 aan prijzen bij 8ste Robby Fish Festival

11 mei 2018 | Redactie

Vandaag richten we de spotlights van de Wedstrijd van de Week op de achtste editie van het bekende Robby Fish Festival. Deze bootviswedstrijd met een riante prijzentafel wordt op zaterdag 26 mei as. gevist vanuit Blankenberge.

 

Voor deze 8ste editie nodigt de organisatie graag alle zoute vissers uit, met vooral ook een knipoogje richting strandvissers om eens een keertje deel te nemen aan dit gezellige evenement, waarbij het wedstrijdgehalte hand in hand gaat met vriendschap. We hebben immers allemaal dezelfde microbe in ons lijf - de vismicrobe! 

 

Hoe en waar?

’s Morgens wordt er in alle vroegte afgesproken in het vlakbij de marina gelegen Café ’t Kapiteintje om daar je wedstrijdkaart af te halen en te horen op welke boot je bent ingedeeld. Vandaar gaat het richting haven, waar je dan op één van de onder de vlag van het Vlaams Verbond Bootvissen op Zee (VVBZ) visboten stapt, met vier of vijf medevissers. Dit zijn zeker niet allemaal fanatieke wedstrijdvissers en gezelligheid is troef. 

 

Op de boot is een bootcommissaris aanwezig, die graag bereid is al je verdere vragen te beantwoorden. Geen stress dus; hetgeen je niet weet qua wettelijke minimummaten van de vis en verdere reglementen kun je steeds vragen. Er wordt gevist van ongeveer 8.30 tot 16.00 uur en daarna wordt de vis tijdens de terugvaart naar de haven aan boord voorbereid op de officiële weging. Er mag namelijk alleen maatse vis ter weging worden aangeboden. Eenmaal aan de kant wordt je vangst gewogen, terwijl je een heerlijk pintje getrakteerd krijgt door een Robbyfisher.

 

Robby Fish festival 02

Hoewel het wedstrijdelement vanzelfsprekend weldegelijk telt, staat de onderlinge gezelligheid voorop!

 

Na de weging zakken alle deelnemers gezellig af naar Bistro-Cafe Boulevard 25 waar de prijsuitreiking zal gaan plaatsvinden. Daar is het dan eerst gezellig ‘buurten’ met een prachtige tombola, om dan later over te gaan naar de viering van de laureaten. 

 

€ 10.000 aan prijzen

Deze 8ste editie wordt nóg mooier dan de vorige en dit dankzij Robby Fish en Penn als hoofdsponsors. Zonder deze twee grote namen op hengelsportgebied en de vele andere sponsors zou het niet mogelijk zijn om zo’n gigantische prijzentafel te kunnen aanbieden. De totale waarde aan prijzen bedraagt zo’n € 10.000!. Bekijk a.u.b. onze affiche met daarop de namen van al die sponsors met het hart op de juiste plaats! Dankzij hen mag elke deelnemer een goody-bag in ontvangst nemen met een waarde van ongeveer € 50,-! Prijs is dus verzekerd!

 

 

Robby Fish festival 03

Robby Fish festival

Naast een uitgebreide prijzentafel met waardeprijzen, wachten de laureaten ook de nodige felbegeerde ere-prijzen.

 

Mee doen?

Deelname aan deze lekker gevulde dag kost slechts € 60,- exclusief het te gebruiken aas waarvoor de deelnemers zelf dienen zorg te dragen.

 

Wie durft de stap toch eens maken om deel te nemen aan een bootwedstrijd, gaat best eens kijken op volgende websites www.robbyfishzeehengelclub.be en www.pennsuperprestigeboat.com Daarop vind je alle benodigde informatie om je te kunnen aanmelden.

 

Voor verdere vragen kun je ook per e-mail terecht op bram@triangel-vzw.be of vraag vriendschap aan op de Facebookpagina van Bram Cole. Bram helpt je graag verder.

 

Deze bootviswedstrijd telt mee voor het klassement van de Penn Superprestige 2018. Voor het tussenklassement na vier wedstrijden en het nog resterende programma, klik hier.

 

Robby Fish Festival 05

 

Probeer het eens!

Wie het leuk zou vinden om eens aan zo’n wedstrijd deel te nemen: schroom niet en doe dat gewoon! Het niveau van de deelnemers varieert enorm en tussen de ervaren wedstrijdvissers zijn altijd ook ‘beginnelingen’ welkom. Zolang je de andere deelnemers geen overlast bezorgt, zul je merken dat zo’n wedstrijd vooral ook heel gezellig is, met voor en na het vissen altijd ook ruimte voor een praatje en het uitwisselen van informatie.

 

Robby Fish festival 06

 

Wedstrijd aanmelden?

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee op onze wedstrijdkalender voor 2018 opgenomen wil zien, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst. En met een beetje geluk zetten wij vervolgens dan juist uw wedstrijd ook nog eens extra in de spotlights als Wedstrijd van de week.

 

Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) en zo mogelijk ook één of twee passende foto’s naar redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.