Het was aanpoten op de eerste selectie bootvissen 2018!

09 april 2018 | Henri Karremans

Gisteren werd aan boord van de vanuit de haven van Scheveningen varende grote charterboot ms. Estrella van Rederij Vrolijk de eerste selectiedag gevist voor het Nederlands Kampioenschap Bootvissen. En het werd stevig aanpoten voor de 40 deelnemers, want er werd een enorme hoeveelheid kleine vis gevangen, die conform het C&R systeem alleen werd geteld en direct weer netjes kon worden teruggezet. Bondscoach Henri Karremans brengt (kort) verslag uit.

 

De omstandigheden waren werkelijk schitterend, want het was bijna windstil en het zonnetje zorgde voor een aangename temperatuur. Ook de vis was duidelijk aanwezig, want met gemiddeld zo’n 50 exemplaren per deelnemer -voornamelijk schar- werd er prima gevangen en dat komt de wedstrijd natuurlijk ten goede.

 

Alle 40 deelnemers van de selectie visten vanaf het ruime dek van ms. Estrella.

 

De vis was wel wat aan de kleine kant, maar daar hadden veel deelnemers zich goed op voorbereid, want ook kleine vis telt mee. Vanaf dit wedstrijdseizoen is het Catch & Release systeem aangepast. Voor elke vis, ongeacht lengte, staat nu een vastgesteld aantal punten. Zo belandt de vis niet eens meer in een emmer met water, maar wordt meteen geklasseerd en genoteerd. Het verblijf van de vis op het droge wordt zo gereduceerd tot enkele luttele seconden. Natuurlijk werden er ook mooie exemplaren gevangen, maar ook die worden teruggezet.

 

Dagwinnaar aan stuurboordzijde Louis van Bommel ving maar liefst 85 vissen.

 

Runner Up aan bakboord: Toon van Bladel.

 

De kop was… top!

Opvallend was wel dat deelnemers die in één van de drie perioden op de kop van de boot geloot hadden, de beste kans hadden om hoog in het klassement te eindigen. Zij konden namelijk tegen de getijdenstroom in vissen en dat leverde afgelopen zondag de beste resultaten op.

Na de eerste dag van de selectie staat aan de stuurboordkant Louis van Bommel met stip op nummer één. Hij ving maar liefst 85 vissen, gevolgd door Ernest Ripson, Sjaak Verburg en Mark van Wanooij.

 

Aan bakboordzijde  eindigden Albert Leeuwis en Toon van Bladel samen op de eerste plaats, voor Marco Mol en Piet Buik. Pas na de tweede dag wordt er namelijk geklasseerd op punten én exemplaren bij gelijke stand. Marco Mol was daarmee ook de beste jongere van het bootvisproject, maar alle andere jongeren zijn nog steeds niet uitgeschakeld, want zij staan nog stevig in de middenmoot met kans op plaatsing!

‚Äč

Marco Mol uit het Jeugdproject staat er na één selectiedag goed voor.

 

Spannende strijd

De tweede selectiedag wordt over twee weken (zondag 22 april a.s.) opnieuw vanuit Scheveningen gevist vanaf ms. Estrella en als de voortekenen niet bedriegen, dan gaat dat beslist een heel spannende strijd worden!

 

De volledige officiële uitslag van de eerste selectiewedstrijd is te bekijken via de website van Sportvisserij Nederland.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.