Uitreiking Irish Specimen Awards met bijzonder vermelding

18 maart 2018 | Redactie

De uitreiking van de Irish Specimen Awards is een traditie die al ver terug gaat in de geschiedenis van de Visma. De uitreiking en presentatie is in handen van Peter Dohmen, Ierland-kenner en algemeen hoofdredacteur van uitgeverij Publishing House, en van Shane O’Reilly van Inland Fisheries Ireland. De Nederlandse sportvissers die afgelopen jaar in Ierland een grote specimen-vis gevangen hebben, krijgen hun certificaat uitgereikt.

De winnaars krijgen een certificaat en een herinneringsspeldje

 

Irish Specimen Awards

En als we het over Ierse specimen hebben, dan zijn dat nog altijd aansprekende vissen. Ook in 2017 ondernamen veel Nederlanders de reis naar Ierland en visten op zee of binnenwater. Drie Nederlandse zeevissers wisten in 2017 de grootste of zwaarste Ierse vis te landen bij de vissoorten Common Skate (vleet – Menno Dubbeld), Whiting (wijting – Piet Verkade) en Greater Spotted Dogfish (kathaai – Eric van Dijk).

De Nederlandse sportvissers die een specimen vingen worden op de Visma uitgenodigd. In de lezingentheater worden zij een voor een naar voren geroepen en ontvangen een op naam gesteld certificaat, plus een fraaie herinneringsspeld.

 

 

Arie de Koning

Een bijzondere vermelding is er voor sportvisser Arie de Koning  uit Arkel. Hij krijgt een speciale Award, omdat hij tussen 2004 en 2016 maar liefst tien Irish Specimen heeft weten te vangen. Ook zin om naar Ierland te gaan en een specimen vangen? Op de Visma is Inland Fisheries Ireland aanwezig met een stand (nummer 58) waarop diverse Ierse charterschippers informatie geven over het vissen in Ierland. Op de website van de Irish Specimen Fish Committee kun je alle specimen bekijken.

 

 

 

 

 

Online kaarten bestellen

Je gaat het allemaal meemaken op de Visma, waar de presentatie van de Irish Specimen Awards 2017 op zaterdag 24 maart as. om 12.00 uur zal plaats vinden in het Lezingentheater. En denk eraan: houd de website of Facebookpagina in de gaten voor nieuws en details over de programmering. Zorg dat je erbij bent en bestel je kaarten op tijd met korting online:  klik hier!

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.