Het bewaarnummer van Zeehengelsport magazine komt eraan…

13 maart 2018 | Redactie

In het ‘post digitale tijdperk’ kwam je op heel veel Ierse charterboten een Zeehengelsport magazine tegen, met daarin de recordlijsten van onze Lage Landen. De schippers in met name Ierland zijn er namelijk niet alleen kien op om hun gasten een Irish Specimen vangst te bezorgen, als Belgische en Nederlandse vissers naar huis kunnen met een heus nationaal record, is dat natuurlijk nóg betere reclame. Anno 2018 kun je de actuele recordlijsten wanneer je maar wilt op het schermpje van je smmartphone toveren, maar voor veel vissers is de maart/april uitgave van ons vertrouwde papieren magazine nog steeds een ‘bewaarnummer’…

 

Ook in editie no. 358 die zo rond komend weekend op de deurmat ploft bij onze vele duizenden abonnees in Nederland en België en dan gelijktijdig ook beschikbaar komt voor smartphone en tablet, treffen jullie de jaarverslagen van de twee instanties die in Nederland en België de officiële recordlijsten bijhouden, plus voor zover relevant de recordlijsten per 1 januari 2018.

 

 

bewaarnummer 02

bewaarnummer

 

Maar er is natuurlijk meer, veel meer, want ook deze uitgave hebben we maar liefst 84 pagina’s tot onze beschikking om jullie de nodige praktische artikelen en fraaie reportages voor te schotelen.

 

bewaarnummer 4

 

Wil je kans maken om bijvoorbeeld zélf ooit in ons kustwater een bijzondere vissoort te vangen die de boeken in gaat als officieel Nederlands record, dan zou je eens aan Light Rock Fishing moeten gaan doen. Soortenjager Sjors Waterschoot schreef een interessante bijdrage over zijn favoriete 10 vissoorten, die hij heel bewust opzoekt door met licht materiaal te peuteren tussen basaltblokken en steenstort van havenhoofden, dammen en dijken.

 

bewaarnummer 05

 

Leuk hoor, dat peuteren op die bijzondere, maar zonder uitzondering toch ietepetieterige visjes… Veel vissers zoeken hun uitdaging echter toch vooral ook op een ander vlak: de strijd aan gaan met de grote oceaanrovers! Marcel Audenaert en zijn vismaten deden dat bijvoorbeeld in het Ierse Courtmacsherry, waar zij zich afgelopen zomer succesvol richtten op het vangen van grote blauwe haaien. Hoe dit groepje Vlaamse haaienvissers dit avontuur aanging, lezen jullie in een leuke, instructieve bijdrage die Marcel speciaal voor ons magazine schreef.

 

bewaarnummer 06

 

Materiaal

Goede materiaaltips vallen altijd in de smaak bij onze lezers en vandaar dat wij daarvoor graag altijd de nodige ruimte vrij houden. In de volgende uitgave trokken we bijvoorbeeld diverse pagina’s uit voor een beschrijving van de ideale driepootsteun, een constructie die strandvisser  Jan Willem Wijnstroom nog nooit in de steek heeft gelaten. En in zijn rubriek ‘Uitgelicht’ beschrijft Cor Juffermans een strandvisonderlijn zonder knopen, die mede tot stand kwam via talrijke tips die hij van mede-vissers mocht ontvangen.

 

bewaarnummer 7

bewaarnummer 08

 

De Jeugd heeft de Toekomst!

Met lede ogen ziet Henri Karremans, bondscoach van de Nederlandse nationale bootvisploeg, al een aantal jaren in zowel Nederland als België de deelnemersgroep aan bootviswedstrijden op zee vergrijzen. Maar waar België nog kan bogen op een zeer actieve en enthousiaste groep van vissers van tussen de 25 en 40 jaar, blijkt het in Nederland moeilijk om jongeren warm te krijgen voor het zoute wedstrijdcircuit en komt daarmee het aanvullen en later vervangen van de huidige ervaren generatie bootwedstrijdvissers in gevaar. En dus ondernam Henri het initiatief voor een even bijzonder als gedegen opleidingstraject.

 

bewaarnummer 09

 

Vaste rubrieken

En dan zijn er ook in deze editie van Zeehengelsport magazine vanzelfsprekend de vaste rubrieken die in iedere uitgave terugkomen, zoals de Vangstbarometer & Kanjers van Eigen Kust, de Belgische Kroniek & Vlaamse Sprokkels en de receptenrubriek Panvisser.

 

bewaarnummer 10

 

Terwijl deze uitgave nog wordt bezorgd door wat vroeger een Postbode met Pet was, maar nu een zwoegende ZZP’er, is de redactie al weer volop in de weer met de volgende editie van ons klassieke papieren magazine. En ook daarin mogen jullie weer het nodige leesvoer verwachten…

 

bewaarnummer 11

 

Wil jij Zeehengelsport magazine ook ontvangen -klassiek op papier of digitaal- en ben je nog geen abonnee? Maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Koop je het magazine liever los? Dan kun je terecht in de boekwinkel of kiosk. Ook digitaal, bijvoorbeeld voor laptop, smartphone of tablet, kunnen zeevisliefhebbers tegen een schappelijk bedrag de artikelen lezen door een betaling en download via de website:

 

bewaarnummer 12


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.