Noordelijke selectie kustvissen

02 maart 2018 | Redactie

Vorige week richtten we de spotlights op het Federatief Kampioenschap Strandvissen Zuidwest Nederland, waarvoor de inschrijving inmiddels is gesloten. Dat geldt niet voor de Noordelijke selectie kustvissen, die eveneens meetelt als selectie voor het Open NK-Kust dat onder auspiciën van Sportvisserij Nederland op 24 november as. plaats vindt aan het strand van Noordwijk. Deze door de drie noordelijke federaties gezamenlijke georganiseerde selectiewedstrijd vindt op zaterdag 14 april as. plaats aan het bekende Waddendijkparcours van Roptazijl bij Harlingen (Friesland).

 

De Noordelijke selectie kustvissen wordt gezamenlijk georganiseerd door Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, Sportvisserij Oost Nederland en Sportvisserij Fryslân. Door deel te nemen aan deze selectiewedstrijd, kun je je plaatsen voor het NK-Kustvissen, dat op 24 november as. wordt gevist aan het strand van Noordwijk.


Bij de selectiewedstrijd zal worden gevist volgens het wedstrijdreglement van Sportvisserij Nederland. Om deze reglementen in te zien, klik hier.

 

kustvissen 02

 


Op de wedstrijddag vindt de uitreiking van de deelnemerskaarten vanaf 8.00 uur  vindt plaats in het restaurant van Camping de Zeehoeve te Harlingen. De deelnamekosten bedragen € 10,- per persoon en dit bedrag kan bij het afhalen van de deelnemerskaarten worden voldaan.

 

De wedstrijd start om 10.30 uur en na vier uur vissen klinkt om 14.30 uur het eindschot voor de wedstrijd. Om 16.00 wordt de prijsuitreiking gehouden in de Zeehoeve en zal dus bekend zijn welke noordelijke vissers zich hebben weten te kwalificeren voor het NK in november.

 

kustvissen 03

Hopelijk krijgen de controleurs veel vissen te meten!

 

Heb je interesse?

Aan dit Federatief Kampioenschap kan alleen worden deelgenomen door vissers die lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij een van de bovengenoemde drie federaties.

 

Aanmelden kan tot en met 9 april a.s. via info@visseninfriesland.nl onder vermelding van je naam, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer.

 

Noordelijke selectie kustvissen 04

noordelijke selectie kustvissen 05

 

Probeer het eens!

Wie het leuk zou vinden om eens aan zo’n wedstrijd deel te nemen: schroom niet en doe dat gewoon! Het niveau van de deelnemers varieert enorm en tussen de ervaren wedstrijdvissers zijn altijd ook ‘beginnelingen’ welkom. Zolang je de andere deelnemers geen overlast bezorgt, zul je merken dat zo’n wedstrijd vooral ook heel gezellig is, met voor en na het vissen altijd ook ruimte voor een praatje en het uitwisselen van informatie.

 

Noordelijke selectie kustvissen 06

 

Wedstrijd aanmelden?

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee op onze wedstrijdkalender voor 2018 opgenomen wil zien, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst. En met een beetje geluk zetten wij vervolgens dan juist uw wedstrijd ook nog eens extra in de spotlights als Wedstrijd van de week.
 
Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) en zo mogelijk ook één of twee passende foto’s naar redactie@publishinghouse.nl

 

Volledige wedstrijdkalender

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.