Bootvissen vanuit Weymouth met EFSA-Nederland

08 februari 2018 | Redactie

EFSA-sectie Nederland maakte deze week bekend dat de Nederlandse Kampioenschappen Buitenlandse wateren van deze actieve internationaal gerichte zoute vereniging volgend jaar gevist gaat worden vanuit het Engelse Weymouth. Dit evenement is bestemd voor EFSA-leden, maar met een dergelijke topbestemming in het vooruitzicht is de kans groot dat een flink aantal bootvissers speciaal lid gaat worden om te kunnen deelnemen…

 

Van 9 t/m 13 september 2019 staan in Weymouth de Europese Bootviskampioenschappen van de European Federation of Sea Anglers (EFSA) op het programma. De goede contacten van de Nederlandse sectie met zowel de Engelse organisatie, als de eigenaar van het Weymouth Angling Centre, Andy Selby en zijn charmante vrouw Charlotte en de schippers / eigenaars van de vloot aan charterboten die in Weymouth hun thuishaven vinden, maken het mogelijk dat de Nederlandse Kampioenschappen Buitenlandse wateren als het ware ingebouwd gaan worden in de European Championships. Deelnemers aan het door sectie Nederland georganiseerde evenement slaan daarmee als het ware een dubbelslag, doordat gelijktijdig kan worden deelgenomen aan twee Kampioenschappen.

 

Weymouth 04

Zomaar wat plaatjes van aan boord van de charterboot mv. Flamer IV vanuit Weymouth gevangen vissen.

 

Héél veel vis!

Het in Zuidwest Engeland gelegen Weymouth staat bij veel Nederlandse en Vlaamse bootvissers bekend als een absolute topbestemming. De Europese Kampioenschappen werden daar ook al in 2011 en 2014 gehouden en er werd toen door het internationale veld aan deelnemers ronduit goed gevangen. De vanuit Weymouth varende charterboten weten hun gasten in de regel niet alleen veel en vaak ook grote vis te bezorgen, maar ook een indrukwekkende variëteit aan vissoorten. En ook dát aspect maakt het vissen vanuit Weymouth zo aantrekkelijk. Zie o.a. het artikel dat Dave Lewis en Pieter Beelen samen verzorgden voor uitgave no. 355 van ons Zeehengelsport magazine.

 

Weymouth 05

 

Nadere informatie

Binnen EFSA-sectie Nederland maakt o.a. de bekende bootvisser (en ex-CIPS/Fips-M Wereldkampioen strandvissen) Wil Franken deel uit van de organisatie. Wil gaat ieder jaar vissen vanuit Weymouth, is als geen ander bekend met de visserij ter plaatse en is bovendien goed bevriend met de lokale schippers. Speciaal voor de (potentiële) deelnemers aan het evenement van volgend jaar, zette Wil enige wetenswaardigheden over Weymouth op een rijtje. Klik hier.

 

Als accommodatie en uitvalsbasis voor het Nederlands Kampioenschap, heeft EFSA-Nederland gekozen voor het bij veel Nederlandse en Vlaamse vissers populaire Crown Hotel. Dit prima en goed te betalen hotel ligt op loopafstand van de aanmeerplaatsen van de deelnemende charterboten in de jachthaven en op slechts 50 meter afstand van de bekende tackleshop Weymouth Angling Centre.

 

Binnenkort wordt alle relevante informatie over beide Kampioenschappen gepubliceerd op de site van EFSA-sectie Nederland. Op deze site kun je ook terugvinden hoe je lid kunt worden van deze zeehengelsportvereniging en zodoende het recht te krijgen om deel te nemen in Weymouth.

 

Ruim vóór het evenement zal een voorlichtingsbijeenkomst worden gehouden en ontvangen de deelnemers uitgebreide nadere informatie. Daarbij zullen ook diverse zeer ervaren wedstrijdvissers / EFSA-leden vertellen over hun viservaringen in Weymouth en kun je hen alles vragen over materiaal en vistechnieken.
Voor de site van EFSA-sectie Nederland, klik hier.

 

Weymouth 06


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.