Tijd voor de EOBC Flattie Bash

09 februari 2018 | Redactie

Vandaag richten wij bij wijze van uitzondering onze spotlights van de Wedstrijd van de Week niet op een boot- of strandwedstrijd in onze Lage Landen, maar op de 25ste editie van misschien wel de grootste winterse kustwedstrijd van noordwest Europa, het Paul Roggeman European Beach Championship 2018. Dit meerdaagse strandvisfestival gaat vandaag op spetterende wijze van start op de Noordzee stranden van Hornsea en Mappleton, gelegen even ten zuiden van het Engelse Hull, waar als spectaculair voorgerecht wordt gevist om de EOBC Flattie Bash.

 

De Belg Paul Roggeman stond in 1994 aan de basis van dit European Beach Championship, dat in de eerste jaren bekend stond onder de naam ‘Bridlington Open’ en al snel ontwikkelde dit tweedaagse evenement zich tot de grootste vrije kustviswedstrijd van het Verenigd Koninkrijk en daarmee noordwest Europa. Helaas overleed Paul in 2015 en als eerbetoon aan hem kreeg de wedstrijd in 2016 de naam  Paul Roggeman European Beach Championship.

 

02

 

Aan dit bijzondere evenement, nemen traditioneel heel veel bekende Nederlandse en Vlaamse strandvissers deel, zoals onze vaste Zeehengelsportcorrespondenten Sjaak Verhage.


Zij roemen stuk voor stuk de bijzondere, kameraadschappelijke sfeer van de wedstrijden en dat terwijl er toch behoorlijke belangen op het spel staan. Zo bestaat het totale prijzengeld van deze 25ste editie weer (minimaal) uit zo’n £ 30.000 en dat is omgerekend toch bijna  € 33.000.
Voor het volledige programma, klik op onderstaande afbeelding.

 

03


Wil je actief op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, volg dan de Facebookpagina.

 

04

 

Wedstrijd aanmelden?

Leuk, zo’n grote wedstrijd in het buitenland, maar veruit de meeste Nederlandse en Vlaamse zeevissers zijn toch vooral geïnteresseerd in al die aantrekkelijke en vaak ook heel gezellige wedstrijden die vrijwel ieder weekend aan ons stukje kost worden georganiseerd. Op deze site vinden jullie een uitgebreide en altijd actuele agenda. Klik daartoe op de button Nieuws en dan op Zeeviswedstrijden.

 

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee op onze wedstrijdkalender  opgenomen wil zien, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst. En met een beetje geluk zetten wij vervolgens dan juist uw wedstrijd ook nog eens extra in de spotlights als Wedstrijd van de week.
 
Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) en zo mogelijk ook één of twee passende foto’s naar redactie@publishinghouse.nl

 

VOLLEDIGE WEDSTRIJDKALENDER

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.