Yuki Masters North Sea in juli 2018

06 februari 2018 | Redactie

De tweede editie van de ondertussen gekende internationale wedstrijd Yuki Masters North Sea voor duo’s in de Lage Landen werd afgelopen jaar een groot succes. Een derde editie lag dus voor de hand en die komt er nu ook. In samenwerking met het Spaanse Yuki en hengelsportzaak Eria in Zeebrugge vindt deze plaats op 27 en 28 juli 2018 op het wedstrijdparcours aan de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge en het strand van Knokke. De inschrijving is gestart!

 

Ook de presentatie is professioneel…

 

Yuki Masters

De organisatoren doen er alles aan om van dit evenement een topwedstrijd te maken. Men zoekt het beste aas en ook de catering wordt zoveel mogelijk aangepast aan de wensen van de deelnemers. De Yuki Masters onderscheidt zich door de totale presentatie van het evenement, dat in 2017 opviel door de prachtige uitvalsbasis en de vlekkeloze Belgische organisatie. Ook de eerste wedstrijd in 2016 viel in de smaak.

 

Steeds meer tweemans teams willen dan ook jaarlijks deelnemen aan dit evenement.  Ook nu weer zijn er reeds teams ingeschreven en is er belangstelling van teams uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland,  Tunesië, Spanje, Portugal en Cyprus. 

 

Yuki-Masters-North-Sea-in-juli-2018-2
Wordt het bot, zeebaars of harder?

 

Hotel Duinse Polders

Als verblijfsaccommodatie voor de deelnemers heeft men opnieuw gekozen voor vakantiecentrum Duinse Polders, aan de rand van Blankenberge en op wandelafstand van het wedstrijdparcours  Nordic. Men verblijft er in tweepersoonskamers, het eten is er prima en er is een aangename lounge/bar. Kloppend hart van de gehele organisatie is Hengelsport Eria te Zeebrugge. Hier vindt de openingsplechtigheid plaats, worden de plaatsen geloot en de uitslagen berekend. Tevens kan men er na de wedstrijden terecht voor een hapje en een drankje.
 
Yuki-Masters-North-Sea-in-juli-2018-3
Gezelligheid troef!

 

Parcours

Er wordt net zoals in de vorige edities, twee dagen gevist in twee vakken op het strand van Zeebrugge en twee vakken op het strand van Knokke, telkens gedurende een zes uur durende wedstrijd. De koppels vissen in hetzelfde vak met ieder één hengel en de vangst wordt per koppel gemeten. Ieder duo krijgt op het strand een ruime plaats van 30 meter toegewezen. 

 

Nordic

Het strand aan de Nordic tussen Zeebrugge en Blankenberge is gekend vanwege van de soms (zeer) grote bot en zeebaars. Aan Knokke is er daarentegen minder bot aanwezig, maar daar is er meer kans om een mooie tong te vangen. Op beide stekken mag men bij gunstige weersomstandigheden ook grote tot zeer grote harders verwachten. De koppels die de ene dag op het strand van Zeebrugge vissen, zullen de volgende dag vissen op het strand van Knokke en omgekeerd. Voor de volledige brochure 2018 kijk op de Facebookpagina.
 

Yuki-Masters-North-Sea-in-juli-2018-4
Het programma strekt zich uit over vier dagen…

 

Prijzen

Ook wat het prijzengeld betreft, is het weer een stapje beter dan in 2017. Voor de eerste twintig  koppels in de uitslag is er een prijzenpot van ruim € 10.000 beschikbaar. Het winnende koppel wint niet alleen € 1.500 cash maar ze krijgen er elk nog een prachtige Yuki strandhengel bovenop.  Zelfs de koppels op de plaatsen 13 t/m 20 winnen elk nog € 100. 
Ook voor het vangen van de grootste vis is er een prachtige prijs voorzien, uiteraard voor elk van de teamleden.

 

Vanaf dit jaar is er een vaste Facebook pagina. Op deze pagina vind je naast alle informatie ook een massa foto- en videomateriaal van de voorbij edities. Ook kun je hier online een inschrijfformulier invullen. 
 

Yuki-Masters-North-Sea-in-juli-2018-5
Mooie herinneringen en flinke prijzen!

 

Organisatie

Yuki Masters North Sea wordt op een soortgelijke wijze georganiseerd als de Yuki Masters in Barcelona en met de logistieke steun van de organisatoren aldaar. Let op, dit is een ander evenement dan de Yuki Masters 2018 in Noordwijk (NL – 21 en 22 april a.s).
Meer informatie is te krijgen op de Facebookpagina, of bij Rudi Jacobs (tel. 0032 478 30.40.61 of e-mail rudiwa@telenet.be). Hengelsport Eria vind je aan de Tijdokstraat 30 te Zeebrugge (tel. 0032 (0)50 54 69 71 of via e-mail hengelsporteria@telenet.be).
 

Yuki-Masters-North-Sea-in-juli-2018-6
Twee wedstrijddagen…


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.