Ms. Wahoo: twee maanden Ålesund in plaats van IJmuiden

30 januari 2018 | Redactie

Medio februari zal de charterboot ms. Wahoo voor zes tot acht weken haar thuishaven IJmuiden verruilen voor de havenstad Ålesund in Noorwegen. Geïnspireerd door een artikel in magazine Zeehengelsport over deze plek en door enthousiaste verhalen van zeevissers die jaarlijks naar Noorwegen gaan om te vissen, heeft de bemanning van de Wahoo de knoop doorgehakt en gaat vissen in Ålesund. Na dit ongetwijfeld spannende avontuur, zal ms. Wahoo tijdig weer terug zijn in IJmuiden om daar te profiteren van de voorjaarsvisserij op de wrakken.

Ålesund: ‘de Noorse hoofdstad van de visserij’…

 

Ålesund 

Ålesund als visstek heeft veel voordelen: er gaat dagelijks een rechtstreekse vlucht met de KLM (slechts twee uur vliegen) en de visserij in Ålesund is perfect en zeer gevarieerd. De stad wordt ook wel de Noorse hoofdstad van de visserij genoemd. Ålesund  en de regio heeft veel meer te bieden dan alleen vissen, dus ook voor de niet-vissers zijn er mogelijkheden genoeg voor een geslaagd verblijf; het is een gezellig stadje met talloze mogelijkheden om lekker te eten en gezellig een borrel te drinken. Er zijn bovendien hotels met uitstekende faciliteiten en eetmogelijkheden. Hoe leuk is het niet om je zelfgevangen vis klaar te laten maken in het hotel. Er zijn uitstekende ervaringen met het Scandic Hotel, mede gezien de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Ms Wahoo 2
Twee maanden Ålesund  in plaats van IJmuiden…

 

Wahoo 

De Wahoo komt in Noorwegen uitstekend tot zijn recht. Het 800 pk sterke schip biedt veilige visomstandigheden; een deskundige, Nederlands sprekende schipper (Nick) en een lokale gids (Klaus, een visserman met 40 jaar ervaring) zijn aan boord voor alle werkzaamheden, hulp en service. De Wahoo kan zowel binnen de fjorden als op de oceaan vissen; bezoekt de beste stekken en biedt dag- en nachtvistochten. Als klant hoef je alleen nog maar in te gooien en vis te vangen. Het streven is om in een aantal dagen een grote diversiteit aan vis te vangen en natuurlijk proberen de zware jongens aan de haak te krijgen. 
   
Ms Wahoo 3
Kabeljauwen waar je U tegen zegt…(foto Per Kreuz)

 

Sport Fishing Company 

De Sport Fishing Company, eigenaar van de Wahoo, heeft een ligplaats gereserveerd bij een professionele Noorse visser die de Nederlanders met raad en daad adviseert over de lokale visgronden en vistechnieken. Bij de ligplaats is er tevens de mogelijkheid om de visspullen zoals warmtepakken en laarzen op te slaan zodat deze niet mee naar het hotel hoeven. Verder kun je hier als gast dagelijks onder het genot van een hapje en een drankje  de vis schoonmaken en invriezen zodat een ieder de maximale hoeveelheid van 10 kilo filet mee naar huis kan nemen.

 

Ms Wahoo 4
Een Noorse schotel van zelfgevangen vis!

 

Noorse visschotel 

In Noorwegen kan de Wahoo leuke extra’s aanbieden, zoals een Noorse visschotel van zelfgevangen vis voor € 10,-- per persoon (in het hotel bereid), of een Noorse avond met Fish & Chips, op lokale wijze bereid, met live muziek tezamen met lokale vissers uit Ålesund. Een avond die je niet snel zult vergeten!

 

Visreispakketten

De Wahoo gaat onder meer pakketten aanbieden, bestaande uit een vijfdaagse trip met drie visdagen waarbij de Sport Fishing Company verantwoordelijk is voor het maritieme deel van reis. Samen met het reisbureau zijn meerdere pakketten van drie, vijf en zeven dagen samengesteld.


De kosten voor deze bijzondere trips starten vanaf € 750 per persoon inclusief lunch en versnaperingen aan boord alsmede 10 kilo visfilets, die je mee naar huis mag nemen. De vlucht en accommodatie zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden zodat ms. Wahoo de reis op maat  kan samenstellen en kan doorverwijzen naar het reisbureau voor het  boeken van het ticket en het hotel. Extra wensen zijn altijd mogelijk, deze zijn te bespreken met reisbureau Norske.

 

ms wahoo 5
Een duo flinke knokkers aan één hengel…

 

Vol is vol

De Sport Fishing Company nodigt iedereen uit om deze uitdaging aan te gaan. De Wahoo zal een kleine twee maanden in Ålesund  zijn, dus wees er snel bij, want vol is vol! Inschrijven kan vanaf heden tot kort voor het moment dat de Wahoo weer naar Nederland vertrekt. 

 

Boekingen kunnen vanaf heden ook via Visreis.nl. Met 'one stop shop' kun je in één keer deze reis boeken - ook met reisgarantie! 


Meer informatie over de reis mogelijkheden en accommodatie is te verkrijgen bij  bureau Norske  Noorwegen reizen. Interesse? Neem dan contact op met de Sport Fishing Company voor meer informatie en tarieven. Telefoon: (0031) (0)252-830399 (bellen tussen 10.00 en 22.00 uur). E-mail: reserveringen@sportfishingcompany.nl 
 

ms wahoo 6
Vissen binnen het fjord of op de oceaan…


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.