Culinair vis roken begint bij Mojo

19 januari 2018 | Redactie

Binnen de sportvisserij bevinden zich heel wat ‘lekkerbekken’ die af en toe een eigen visje vangen en bereiden, en heus niet alleen zeevissers. Voor velen is dit zelfs de hoofdreden om te gaan vissen. We kunnen ze geen ongelijk geven zolang dit uiteraard binnen de regels blijft. Een delicatesse op culinair gebied vormt nog altijd een gerookt visje. Met een rookoventje kun je dat zelf proberen, maar wat te denken van een eersteklas automatische rookoven waar jij je zalm, forel, haring, makreel of zelfs geep en schar in rookt…

Een automatische rookoven voor de echte lekkerbekken…

 

Traditie

Loopt het water nu al in je mond, dan is dit misschien iets voor jou. Het roken van vis heeft natuurlijk een lange traditie en werd al voor onze jaartelling in praktijk gebracht om vlees en vis te conserveren. Tegenwoordig hoeft dat niet per se meer, maar is het vooral om de culinaire eigenschappen te doen.

 

Mojo 02

Ben je sportvisser en rook je zelf graag een visje, klik dan op de foto…

 

Vis roken

Het roken van paling is misschien het bekendste voorbeeld van gerookte vis. Sinds de stand van deze vissoort echter tot een minimum gedaald is in de meeste wateren, heeft de sportvisserij zijn verantwoordelijkheid genomen en ervoor gekozen de paling met rust te laten en bij een vangst direct terug te zetten. Maar naast de paling zijn er natuurlijk nog veel meer (vette) vissen die je uitstekend kunt roken; we noemden hiervoor al enkele voorbeelden.

 

Mojo 03
Vis roken is een proces dat niet moeilijk is, maar je dient wel enkele zaken goed voor te bereiden. Klik op de foto voor meer informatie…

 

Mojo Keramiek 

Bij het bedrijf Mojo Keramiek kun je terecht voor alle soorten ovens en dus ook rookovens. Mojo zorgt ervoor dat de klant de juiste productkeuze maakt door uitgebreide informatie via de website of persoonlijk advies. Mojo bouwt zelf ovens, maar is ook distributeur van ovens en daarnaast keramist. Het bedrijf bouwt een eigen energiezuinige Mojo-KMK-ENERGYLINE met 5- lagen isolatie van 16,5 cm dikte in de modellen vanaf 10 tot 1000 liter. Ook ontwerpt en plaatst Mojo Keramiek industriële ovens voor de meest uiteenlopende processen. 

 

Mojo 04
Een eenvoudige Borniak automatische rookoven van het type MUW-70…

 

Borniak

Ook voor de liefhebbers van vis roken heeft Mojo oplossingen op maat en levert bovendien de kwaliteitsovens van Borniak, een merk dat het roken van vlees en vis tot een kunst verheven heeft.  Mojo levert alle kennis en materialen en heeft een eigen servicedienst, vier servicepunten in Nederland en één in België. Op deze manier probeert het bedrijf de kosten voor de klant zo laag mogelijk te houden.

 

Meer weten? Kijk op de website van Mojo Keramiek of bekijk hieronder een filmpje van de Borniak rookoven.
 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.