Panvisser: Marokkaanse kabeljauwschotel

11 februari 2018 | John Willems en Mourat Akkouh

Voor deze aflevering van de Panvisser ging onze chef John Willems een middag de keuken in met Mourat Akkouh, een bekende Noordpiervisser en zeebaarsfanaat, maar vooral ook een uiterst sympathieke lekkerbek. En het resultaat van hun gezamenlijke inspanningen leidde tot een kabeljauwschotel met een Marokkaanse twist.

 

De eeuwenoude Marokkaanse keuken staat bekend om zijn kruidige gerechten en is in de loop der tijd sterk beïnvloed door diverse volkeren zoals de ‘Moren’, Berbers en Arabieren. Meestal is het hoofdingrediënt lam, rund, kalkoen, of kip en dat dan in combinatie met groenten en specifieke kruidenmengsels, zoals Râs al Hânout, chermoula en harissa. Deze ‘eenpansgerechten’ worden vaak bereid in een traditionele tajine. Marokko beschikt echter ook over een 1.835 kilometer lange kustlijn en vooral daar wordt (uiteraard) veel vis gegeten.

 

Panvisser: Marokkaanse kabeljauwschotel 2

 

Het recept in deze Panvisser is van zeebaarscrack en gullenmepper Mourat. Over onze gezamenlijke gulavonturen vanaf de Noordpier konden jullie al lezen in de vorige editie van Zeehengelsport. 

 

Balans

Op een herfstmiddag heeft hij Mourat mij laten zien hoe hij zijn kabeljauwgerecht bereidt en ik heb het vervolgens met hem geproefd en gegeten als lunch. Ik kan je vertellen: het werd een heerlijke en gezellige lunch. Mijn angst dat de smaak van de mooie kabeljauwfilet door het gebruik van deze in onze Noord-Europese minder bekende kruiden zou wegvallen, bleek niet gegrond. Opvallend in dit gerecht is juist de mooie balans van de groenten, kruiden en verse kabeljauw...

 

Wil jij het complete artikel uit deze Zeehengelsport 357 graag als eerste lezen?
Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.