Botten en scharren in Sexbierum

12 januari 2018 | Redactie

Kijk, met zo’n kop boven je artikel hebben we jullie aandacht. Aanstaande zondag 14 januari staat de tweede aflevering van VIS TV in het teken van zeevissen aan de Friese waddenkust. Direct achter de Waddendijk beleven ze hier een topdag, waarbij de ene na de andere platvis boven water komt. De uitzending op RTL7 begint zondag om 9.30 uur.

Even de dijk over en dan zijn Ed & Marco aan de Waddenzee...

 

Waddenzee

De Waddenzee staat bij veel zeevissers niet langer bekend als het sportviswalhalla dat het ooit was. Toch hebben Ed en Marco gehoord dat er rond Sexbierum prima vangsten worden geboekt. Zonder veel tijd te verliezen tuigt het tweetal de hengels op. Ed kiest voor twee zware feederhengels en Marco gaat voor twee lichte zeevisstokken.

 

 

Botten en scharren

Voor de vissessie heeft het duo bij de lokale bakker Fries suikerbrood en kruidkoek gehaald, al krijgen ze weinig tijd om hiervan te genieten. Direct beginnen de toppen te stuiteren. Prachtige botten duiken op het aas en regelmatig haken ze zelfs twee vissen tegelijk. Net als in de vorige aflevering lijkt het duo niets fout te kunnen doen. Naast mooie botten komt er een aantal scharren en grote puitalen boven water.

 

 

Gratis terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je online eenvoudig en gratis de afleveringen terugkijken. 

 

Klik hieronder om een trailer te zien van de uitzending.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.