Hengelsportverzamelaars op naar De Lachende Vis

13 januari 2018 | Redactie

Na de zeer geslaagde internationale verzamelaarsbeurs van het afgelopen najaar in het grote Van der Valk hotel in Vught, komen de leden van de Vereniging Hengelsport Verzamelaars op zaterdagochtend 3 maart as. weer bijeen voor de traditionele voorjaarsbeurs in Empel. En het mooie is: ook jullie kunnen daarbij zijn, gratis en voor niets!

 

Foto: VHV / Marcus Schober

 

Plaats van samenkomst is de vertrouwde en altijd heel gezellige gelagkamer van de uitspanning ‘De Lachende Vis’ aan de Empelsedijk 21 in Oud-Empel, direct gelezen aan de Maas even noordelijk van ’s-Hertogenbosch.

 

Ruilen en kopen

Verzamelaars van vintage en soms echt antieke hengelsportmaterialen komen dan samen om onderling te ruilen, van elkaar te kopen en (vooral ook) informatie uit te wisselen.

 

Hengelsportverzamelaars op naar De Lachende Vis02

Aan oude molens en reels geen gebrek. Leuk om te verzamelen, maar in veel gevallen kun je er ook nog prima mee vissen!
Foto: VHV / Marcus Schober


Heb je dus een heel oud ogende splitcane of volglashengel in je bezit als erfstuk en wil je daarover meer weten, dan is de kans levensgroot dat je in de Lachende Vis precies aan de weet komt wat de herkomst is en hoe oud de hengel is. En soms blijkt er dan nog een aardig prijskaartje aan te hangen ook!

 

Hengelsportverzamelaars op naar De Lachende Vis03

Uit de tijd dat er nog volop aal zwom in onze wateren: aal elgers.
Foto: VHV / Marcus Schober

 

Ben je zélf op zoek naar antieke reels, of hoop je de eerste editie van het boek Zeehengelen van Iwan Garay ooit nog eens tweedehands op de kop te tikken, dan is het heerlijk scharrelen tussen al die tafels met interessante spulletjes. Vele bezoekers gaan dolgelukkig naar huis met een gekoesterde vondst!

 

 

Hengelsportverzamelaars op naar De Lachende Vis04

 

Toegang gratis

De zaal van De Lachende Vis gaat open om 9.00 uur en de beurs duurt tot 13.00 uur. Je kunt er dus maar beter tijdig bij zijn. De toegang is gratis.

 

Voor nadere informatie kun je terecht op de website, klik hier.

Hengelsportverzamelaars op naar De Lachende Vis05


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.