Alle kansen voor jonge bootwedstrijdvissers – met video

09 januari 2018 | Redactie

Zoals jullie eerder op deze site al hebben kunnen lezen, is Sportvisserij Nederland in samenwerking met SPRO Sports Professionals en mede ondersteund door onderlijnengoeroe ‘Mister Gastel’ afgelopen jaar van start gegaan met het opleiden van een kwartet fanatieke jonge bootvissers. Het is de bedoeling dat zij de toch wat vergrijzende generatie van wedstrijdbootvissers gaan aanvullen en hen zo mogelijk in de nabije toekomst zullen gaan vervangen.

 

De gemiddelde leeftijd van de bootvissers die jaar in jaar uit deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap loopt inmiddels sterk op en actie is gewenst, wil Nederland ook in de toekomst succesvolle nationale teams kunnen afvaardigen naar interlands, Wereldkampioenschappen en andere grote internationale evenementen.

 

Project

Vandaar dat bondscoach Henri Karremans met steun van eerder genoemde partijen op zoek ging naar een oplossing. Die werd gevonden in een project dat volledig is toegesneden op jongeren die zich graag verder willen bekwamen in het wedstrijdbootvissen op zee. In de loop van afgelopen jaar werden flyers en een prospectus gemaakt en verspreid en… er bleek gelukkig belangstelling vanuit de jeugd. 

 

Alle kansen voor jonge bootviswedstrijdvissers video 02

Het kwartet jonge bootvissers dat nu wordt opgeleid met hun coach.
Zittend v.l.n.r. Jeremy, Rick en Marco, staand Bennie en coach Henri.

 

Kwartet

Het groepje jongeren, dat verder wil gaan met wedstrijdbootvissen bestaat uit het kwartet Bennie van Poortvliet, Rick van Gastel, Jeremy Stockx en Marco Mol. Zij hebben er erg veel zin in en coach Henri probeert hen zo mogelijk te ondersteunen in hun streven om een volwaardig wedstrijdbootvisser te worden. 


Daartoe werd er eerst een zogenaamde ‘nulmetingdag’ georganiseerd, om te bekijken hoe deze jonge vissers er op dat moment voor stonden qua theoretische én praktische kennis van het bootvissen. Intussen werd door Henri een 30 bladzijden dik boekwerkje gemaakt, waarin alle aspecten van het bootvissen nog eens op overzichtelijke wijze worden gepresenteerd.

 

Theorie én praktijk

Afgelopen december vond er een theorieavond plaats om de onderdelen van het wedstrijdvissen nader toe te lichten. Door Sportvisserij Nederland werd budget vrijgemaakt en dankzij SPRO Sports Professionals en Mister Gastel kregen de jongeren lijn, haken, wartels en innovatieve onderlijnen beschikbaar gesteld, om nieuwe ideeën, opgedaan in de cursus, uit te werken. Nu staan er nog twee praktijkdagen op de rol, waarbij gezamenlijk zal worden gevist vanaf ms. Delta Queen, de boot van coach Henri.

 

Gebruiksaanwijzing

Na de publicatie van de flyers en de publiciteit o.a. op deze site kwam er vraag van bootvissers, die buiten de directe doelgroep vallen, of zij ook aan het theorieboekje kunnen komen, met daarin een ‘gebruiksaanwijzing’ om goed beslagen ten ijs te komen bij het bootvissen. Coach Henri heeft toen met partners Sportvisserij Nederland en SPRO afgesproken om het gehele boekje volledig gratis online te plaatsen.
Om het volledige werkboek te downloaden, klik hier.

 

Alle kansen voor jonge bootviswedstrijdvissers 01

 

Video-instructie

Bovendien werd in de showroom van SPRO in Vianen een filmpje opgenomen om heel duidelijk en stap voor stap te laten zien hoe je zelf in korte tijd een prima bootvisonderlijn kunt ‘knopen’:

 

 

In editie no. 358 van ons Zeehengelsport magazine (de tweede uitgave in 2018, die zo half maart as. zal verschijnen) volgt een uitgebreid achtergrondartikel over dit bijzondere project, met daarin tal van tips voor wedstrijdbootvissers. 

 

Mocht je overigens zélf graag aan of op zee vissen, nog géén 23 jaar oud zijn en geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om je te ontwikkelen tot bootwedstrijdvisser, stuur dan een mailtje met je motivatie en je contactgegevens naar: redactie@publishinghouse.nl

 

Wij wensen jullie veel plezier met het werkboek en het filmpje!

 

Henri Karremans                                                                                                              

Bondscoach bootvissen Sportvisserij Nederland

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.