Op de maartse bot met een lichte Kronos

08 januari 2018 | Redactie

Een van de eerste tekenen van het voorjaar voor zeevissers dient zich meestal in maart aan, wanneer de botten dicht onder de kust komen en vanaf het strand goed te vangen zijn. Hiervoor kun je al struinend op pad, zoals een kunstaasvisser, en zoiets doe je natuurlijk met lichter materiaal, bijvoorbeeld een feederhengel en een kleiner formaat zeemolen als de Kronos van Arca.

 

Gemaakt voor het fijnere werk...

 

Zoutwaterbestendig

De Kronos strandmolens zijn gemaakt voor dit fijnere werk. Passend bij hengels met werpgwichten tot 125 gram, komen de kleinste twee maten (6000 en 8000) het best tot hun recht. Het zijn lichtgewicht graphite molens (de genoemde 6000 en 8000 wegen respectievelijk 551 en 536 gram) die een zoutwaterbestendige behandeling hebben gekregen. De Kronos is er in drie maten en heeft een aluminium spoel (graphite reservespoel) en een stevige alu slinger met een EVA slingerknop. De spoel kan gevuld worden met bijna 500 meter 20/00 nylon (SW 6000 FD) of 400 meter 30/00 nylon (SW 8000 FD).

 

 

Als Arca het niet heeft...wie dan wel?

 

Arca Kronos

De Arca Kronos Pro Surf 8000 FD is de krachtigste versie van de serie en is geschikt voor het zware werk. Deze molen – die 755 gram weegt - is voorzien van een zeer sterke rem met oversized slipschijven die elke situatie vanaf het strand aankan. Kijk op de website of de Arca Facebook pagina voor meer informatie.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.