Uitreiking Penn Superprestige Boat 2017

04 januari 2018 | Redactie

Voor de bootvissers die in 2017 hebben deelgenomen aan een of meer van de bootviswedstrijden die gelden voor het klassement Penn Superprestige Boat 2017 werd het jaar afgelopen zaterdag 30 december afgesloten met een feestelijke bijeenkomst bij Hengelsport Robby Fish te Wommelgem om de laureaten in het zonnetje te zetten en zo o.a. een kers op de taart plaatsen van het in 2017 zeer succesvolle Tubertini België Boothengelteam.

Alle laureaten op de gezelligste namiddag van het jaar!

 

Sinds 2012 vindt de uitreiking van dit prestigieuze overkoepelend klassement naar jaarlijkse gewoonte plaats, met als sponsors Penn en Hengelsport Robby Fish te Wommelgem. Het doel is om boothengelaars van alle internationale pluimage in wedstrijdverband dichter bij elkaar te brengen en de onderlinge vriendschappelijk verder te versterken. In de loop van het competitiejaar worden de inrichters van de participerende wedstrijden geholpen met publiciteit en indien nodig andere ondersteuning.

 

In 2017 konden in totaal 151 verschillende deelnemers van diverse nationaliteiten worden genoteerd voor de 10 geplande wedstrijden. Helaas konden door het onstuimige weer slechts vier wedstrijden ook daadwerkelijk doorgang vinden en dat was (nipt!) genoeg om een volwaardig eindklassement te kunnen opmaken. 

 

Winnaars 

De boothengelaars die bovenaan dit klassement terug te vinden zijn, zijn absolute tophengelaars en zeker geen eendagsvliegen. Diegenen die het klassement uiteindelijk winnen, mogen zich de beste boothengelaars van België noemen en wellicht zelfs van onze Lage Landen.

 

Tweemaal op rij zege voor Tubertini.

Het Tubertini België Boothengelteam bestaat nu twee jaar. Onder leiding van Jan Aspeslag -tevens de Belgische nationale coach- heeft dit team de Penn Superprestige voor de tweede maal op rij gewonnen.


Met slechts zes behaalde klassementspunten staken ze er met kop en schouders bovenuit. De tweede plaats was eervol voor E.Z.V. Zemst en de toppers van de Gentse Zeeduivels – Het Loze Vissertje eindigden op de derde trede van het ereschavot.

 

Uitreiking Penn Superprestige Boat 02
Het Tubertini België Boothengelteam, met v.l.n.r. Peter Vanderschaeghe, Jan Aspeslag, Kurt Mertens en Stefan Ruys. Teamlid Wilfried Buls ontbreekt op deze foto.

 

Uitreiking Penn Superprestige Boat 03

De tweede plaats is eervol voor E.Z.V. Zemst, een vaste waarde in de zoute wedstrijdvisserij, met v.l.n.r. Ronny Cleymans, Eddy Van Camp, Werner Van Den Bogaert, Stefan Dehaen, Danny Lens, Eric Knuyt en Robby Florus van Hengelsport Robby Fish.

 

 

Uitreiking Penn Superprestige Boat 04

Het bronzen bootvisteam van de Gentse Zeeduivels / Het Loze Vissertje, met v.l.n.r. Ignace Van Heule, Pascal Michaux, Gino Van Hoorde, Bob Marien, Alain De Mits en Jens De Vrieze.

 

Individueel klassement

Het was voor niemand een verrassing dat Peter Vanderschaeghe (Tubertini België) dit klassement won, met amper 4 punten op evenveel wedstrijden. Dat is dus het absolute minimum. Eerder afgelopen jaar werd hij al voor de 5de maal Belgisch Kampioen en won hij de WK-selectie voor 2018 in Portugal.

 

Eervol is beslist ook de tweede plaats voor Jens De Vrieze van de Gentse Zeeduivels – Het Loze Vissertje. Jens draait al jaren mee aan de top en won deze competitie reeds eerder in 2015. Ook hij wist zich in 2017 te kwalificeren voor het WK-Bootvissen 2018 te Portugal.

 

Als derde in het individuele klassement eindigde Alain De Mits, net als Jens van het team van de Gentse Zeeduivels – Het Loze Vissertje. Kenners weten dat hij deze eervolle klassering zeker verdiend heeft en ook Alain behoort tot de geselecteerden voor het WK 2018.

 

Uitreiking Penn Superprestige Boat 05

De drie individuele laureaten, met v.l.n.r. 2de Jens De Vrieze, winnaar Peter Vanderschaeghe en 3de Alain De Mits.


Vijfjarenklassement 

Vorig jaar is er een zogeheten vijfjarenklassement in het leven geroepen, omdat de Penn Superprestige Boat toen precies zolang bestond.


Nationale Belgische coach Jan Aspeslag (Tubertini België) mag zich nu over de periode 2013-2017de beste boothengelaar noemen. Hij volgt daarmee Bram Cole (R.Z.C Wommelgem) op, die de fakkel moest doorgeven aan Jan en als Runner Up eindigde. Jan Schoonen van het Nederlandse Tubertiniteam was over vijf jaar de nummer drie.

 

Uitreiking Penn Superprestige 06

V.l.n.r. Bram Cole (R.Z.C. Wommelgem), sponsor Robby Florus van Hengelsport Robby Fish en Jan Aspeslag (Tubertini België).

 

Nabeschouwing

Iedereen die deze namiddag op de terreinen van Robby Fish aanwezig was, kon zich plezieren. Door de onvolprezen sponsors Penn en Robby Fish werd voor duizenden euro’s aan naturaprijzen uitgedeeld en er waren heerlijk broodjes met de nodige drank. Overal klonken spannende visserverhalen waarin de nodige overmaatse vis een hoofdrol speelde. Kortom: het was weeral top!

 

De organisatie kijkt er naar uit om dit jaar met minimaal dezelfde inzet verder te gaan, met dank aan eerder vermelde sponsors en natuurlijk de vele deelnemers uit de verschillende windstreken.

 

De agenda voor 2018 is te vinden op: www.pennsuperprestigeboat.com

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.