Internationale van de Edelkarper

05 januari 2018 | Redactie

Nieuw jaar – nieuwe kansen. En dus zullen wij jullie ook dit jaar via onze site weer op de hoogte houden van al die boot- en strandviswedstrijden die langs de Vlaamse en Nederlandse kust worden georganiseerd. Zoals de op maandag 2 april as. (2e Paasdag) te houden 55ste editie van de Grote Internationale Strandviswedstrijd van HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom.

De vangsten aan Domburg zullen voornamelijk bestaan uit zeebaars, bot (soms echte platen!), een enkel scholletje en wellicht een tarbotje.

 

 

Met meer dan een halve eeuw geschiedenis is deze traditioneel op 2e Paasdag gehouden ‘Internationale’ een van de bekendste zoute wedstrijden van onze Lage Landen. Het is al voor de 55ste keer (!) dat HSV De Edelkarper uit Bergen op Zoom deze wedstrijd organiseert aan de stranden van het Zeeuwse Walcheren en ook dit jaar aan het bekende parcours aan Domburg.

 

Vissen aldaar in drie vakken van 10.00 t/m 14.00 uur op centimeters vanaf de waterlijn; waden is verboden. Alle aas is vrij, met uitzondering van zachte krab. De prijsuitreiking vindt ca. twee uur na afloop van de wedstrijd plaats in Dorpshuis Westkapelle Herrijst aan de Markt 79 te Westkapelle.

 

 

Internationale van de Edelkarper 02

Overzicht van vak A in 2017.

 

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door SPRO Gamakatsu, Mart Brouwers Hengelsport en Hengelsporthuis Jurgers en er is traditioneel een mooie prijzentafel met prijzen in de verhouding 1 : 5. Daarnaast zijn er ere-prijzen in de vorm van de felbegeerde wisseltrofee voor de winnaar overall, een beker voor de beste dame en een beker + speciale prijs voor de beste junior tot 15 jaar. Bovendien mag elk van de drie vakwinnaars rekenen op € 200,- contant.

 

Deelname staat open voor individuele vissers en trio’s (de drie namen tevoren door te geven). Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- pp - trio’s € 10,- extra. Junioren t/m 15 jaar kunnen meedoen voor een gereduceerd tarief van € 10,- pp.

 

Inschrijven kan tot één uur voor de wedstrijd in Dorpshuis Herrijst en voorinschrijving is tot zaterdag 31 maart as. mogelijk via de website: www.edelkarper.nl – aanmelden paaswedstrijd.

 

Voor nadere informatie kun je per e-mail terecht op Secretaris@edelkarper.nl of via de volgende telefoonnummers (buiten Nederland eerst 00-31 kiezen): (0164) 266619 / 265405 / 781708 of 06-37605959.

 

Internationale van de Edelkarper 03

 

Probeer het eens!

Wie het leuk zou vinden om eens aan zo’n wedstrijd deel te nemen: schroom niet en doe dat gewoon! Het niveau van de deelnemers varieert enorm en tussen de ervaren wedstrijdvissers zijn altijd ook ‘beginnelingen’ welkom. Zolang je de andere deelnemers geen overlast bezorgt, zul je merken dat zo’n wedstrijd vooral ook heel gezellig is, met voor en na het vissen altijd ook ruimte voor een praatje en het uitwisselen van informatie.

 

Internationale van de Edelkarper 04

 

Wedstrijd aanmelden?

Elke vereniging die een wedstrijd aan of op zee op onze wedstrijdkalender voor 2018 opgenomen wil zien, kan ons de benodigde informatie mailen, waarna de belangrijkste gegevens zullen worden geplaatst. En met een beetje geluk zetten wij vervolgens dan juist uw wedstrijd ook nog eens extra in de spotlights als Wedstrijd van de week.
 
Mail de benodigde informatie daartoe in de vorm van een Word-document (bij voorkeur GEEN vormgegeven pdf!) en zo mogelijk ook één of twee passende foto’s naar redactie@publishinghouse.nl

 

VOLLEDIGE WEDSTRIJDKALENDER

Voor de volledige wedstrijdkalender, klik hier.

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.