Nieuwe Fin-Nor molen in de prijzen

07 december 2017 | Redactie

Op de Hengelsport & Botenbeurs die van 1 tot 3 december in Utrecht plaatsvond, werden diverse nieuwe materialen uit de Zebco-stal bekroond als ‘beste nieuwe producten’. Een van de producten was de Fin-Nor Offshore Spinning 105 werpmolen; een maat 10500 zeemolen met een enorme lijncapaciteit van 700 meter 45/00 mm.

Geen modieus speelgoed...

 

Fin-Nor

Beursbezoekers kregen ter plekke in de Jaarbeurs de kans om hun stem uit te brengen in de categorieën zeevissen, witvissen, roofvissen en karpervissen. De winnaar overall, dus van alle categorieën, werd de Browning Sphere Zero-G Power Perfection vaste hengel. Met zijn 11,5 meter is dit een wat kortere hengel die daardoor perfect geschikt is voor wedstrijden waar een limiet geldt voor de hengellengte – zoals vaak in de Benelux. De Radical Rastafari boilie werd in de categorie karpervissen uitverkoren, terwijl bij het zeevissen de Offshore Spinning 105 van Fin-Nor in de prijzen, dankzij zijn ongelofelijk grote spoelcapaciteit van 700 meter 45/00 mm lijn. 

 

Senior Business Manager Dietmar Isaiasch en Mitch Pans van Zebco Europe tonen hun winnende producten.

 

Offshore Spinning 105

De categorie Offshore heeft te maken met enorm sterke vissen en in deze klasse heb je niks te zoeken met een tweederangs molen. De Offshore Spinning was al een populaire molen in die categorie, maar Fin-Nor heeft nu een verbeterde versie uitgebracht die zelfs in een 105 (10500) versie is uitgebracht.

 

Wel zelf omklappen die beugel!

 

Beugel

De Fin-Nor Offshore is geen modieus speelgoed, het is een krachtpatser zonder kapsones. Het is ook een molen die je even moet kennen. Het nieuwe model (maat #105) heeft bijvoorbeeld een beugel die met de hand geopend en gesloten moet worden. Hierdoor is er geen gevaar voor ongewild omklappen van de lijnbeugel tijdens de worp.

 

Tuna-drag

De nieuwste versie kent een carbon slip die ook wel een ‘tuna drag’ genoemd wordt omdat er grote tonijnen aan gevangen worden. Het molenhuis en de zijplaten zijn van aluminium, net als de spoel. De Fin-Nor heeft robuuste binnenwerkonderdelen uit brons en roestvrijstaal.  

 

Klik hier voor meer informatie over Fin-Nor.

 

In diverse maten...

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.