Zaterdag beperkte ruimte voor vrije strandvissers op Walcheren

05 december 2017 | Redactie

Aanstaande zaterdag 9 december wordt de finale gevist van de PENN Korpscompetitie 2017. De wedstrijd vindt plaats tussen 9.30 en 13.30 uur op de stranden van Walcheren. Vak A wordt uitgezet bij Hotel Westduin, ten westen van de strandovergang bij paviljoen Piet Hein. De vakken B tot en met E worden uitgezet vanaf Zoutelande Dorp tot en met de Joossesweg te Westkapelle. Dat betekent concreet dat het aantal plaatsen voor vrije vissers beperkt is tot het strand tussen Dishoek en Zoutelande Speeltuin. 

 

In de PENN Korpscompetitie, die wordt gevist onder auspiciën van Sportvisserij Nederland, wordt door 34 teams gevist om de titel Nederlands Kampioen Korpsvissen. Na de eerste vier wedstrijden gaat het SPRO Zeevisteam riant aan kop in de tussenstand, maar met 34 deelnemende teams is de eindoverwinning allerminst zeker. Voor het podium en afvaardiging naar het Wereldkampioenschap Kustvissen zal zaterdag nog de nodige strijd geleverd gaan worden. Ook in de middenmoot en in de staart van de rangschikking zullen teams deze laatste dag echter beslist nog gebruiken om nog een plaatsje te stijgen. Want het gaat deze wedstrijdtoppers niet alleen om het plezier van samen met en tegen elkaar vissen, maar ook om de eer!


Zaterdag beperkte ruimte voor vrije strandvissers op Walcheren 02

Het gaat de 238 individuele vissers in de 34 deelnemende teams niet alleen om het plezier van samen met en tegen elkaar vissen, maar ook om de eer!

 

Wedstrijdtop

De organisatie van de wedstrijd zaterdag is in handen van HSV Westkapelle en voor de wedstrijd is een vergunning afgegeven door de gemeente Veere. De 34 teams zijn afkomstig uit heel Nederland en in totaal nemen 238 individuele vissers deel aan de competitie. Je kunt gerust zeggen dat de top van strandvissend Nederland deze zaterdag op het strand aanwezig is. En iedereen is welkom om de teams daar aan het werk te zien! Het strand is namelijk gewoon toegankelijk. Wél vraagt de organisatie alle vrije vissers om zaterdag bij de keuze van hun stek rekening te houden met deze grote wedstrijd.

 

Zaterdag beperkte ruimte voor vrije strandvissers op Walcheren 03

Kom kijken bij de wedstrijdtop van Nederland en wie weet wordt er wel weer zo’n mooi tarbotje gevangen!

 

De PENN Korpscompetitie wordt ondersteund door hoofdsponsor en naamgever  PENN, mediapartner Zeehengelsport Magazine, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Midwest Nederland, verschillende verenigingen die lokaal de organisatie op voortreffelijke wijze op zich nemen en detailhandels. Het belangrijkste werk gebeurt echter door tal van vrijwilligers die hun vrije tijd spenderen aan het mogelijk maken van een dergelijk groot evenement.

 

Meer informatie is te vinden op de site www.korpsvissen.nl

 

De foto’s en de complete uitslag van deze finaledag worden eveneens op deze site gepubliceerd, maar natuurlijk berichten we jullie hier zelf ook nog over.

 

Zaterdag beperkte ruimte voor vrije strandvissers op Walcheren 04


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.