Europese Kampioenschap Kustvissen van de EFSA op Walcheren

30 november 2017 | Redactie

Zoals eerder in ons wedstrijdnieuws aangekondigd, ging gisteren aan de stranden tussen Zoutelande en Domburg het Europees Kampioenschappen Kustvissen van de EFSA (European Federation of Sea Anglers) van start, waarbij 75 deelnemers uit 12 landen strijden om de Europese titel.

 

Oud Wereldkampioen strandvissen Wil Franken ging woensdag een kijkje nemen bij zijn EFSA-vrienden aan het strand van Zoutelande. Hij zag dat er daar bij die eerste officiële wedstrijd goed tot zelfs zeer goed werd gevangen, met name wijting (90%), met daarbij ook wat scharren (de resterende 10%). De wijting was bovendien lekker aan de maat, met veel vissen van meer dan 27 cm en zelfs exemplaren van 30 cm plus.

 

Europese Kampioenschap Kustvissen van de EFSA op Walcheren 02

Remi Lindhout met een onvervalst triplet aan wijting.
Foto’s: Will Franken

 

De eerste dag werd overtuigend gewonnen door Arjan Rijnberg, die met 86 vissen méér dan 20 meter vis op de scorelijst bracht: 22,77 meter.

 

Europese Kampioenschap Kustvissen van de EFSA op Walcheren 03

Er moesten heel wat centimeters op de scorekaarten worden genoteerd!

 

Ook vandaag en morgen wordt er door het internationale gezelschap van mannen én vrouwen nog gevist vanaf de stranden van Walcheren, waarbij het parcours wordt vastgesteld naar gelang de omstandigheden.

 

Voor de daguitslag van woensdag 29 november jl. klik hier.

 

Komende zaterdag vindt in Hof van Domburg de prijsuitreiking plaats plus de huldiging van de kampioenen, afgesloten met het gezamenlijke feestelijk afscheidsdiner.

 

Wil je de voortgang van deze EFSA-Shore Championships volgen, klik op onderstaand logo.

 

Europese Kampioenschap Kustvissen van de EFSA op Walcheren 04


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.