Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen

28 november 2017 | Redactie

Guur en nat is het deze donkere dagen voor Sint Nicolaas. Hopelijk kan uitgave no. 356 van ons Zeehengelsport magazine tenminste enige warmte brengen, als deze editie zo rond komend weekend weer op de deurmat ploft bij de abonnees en gelijktijdig beschikbaar komt voor smartphone en tablet. Want ook in deze editie bieden we jullie weer een leuke en interessante mix van mooie reportages en heel veel Tips & Tricks.

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 02

 

Zo kijken we al enigszins vooruit naar het volgende zeebaarsseizoen met een inspirerende reportage van Thomas van Schendel die beschrijft hoe hij de zilveren stekelridders zeer succesvol met de streamer weet te verleiden. En zoals je zult zien, betreft dat vaak dan ook nog eens verrassend grote exemplaren…

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 03

 

John Willems vist op de klassieke wijze van het strand en maakte in Noord-Holland een extreem goed naseizoen mee. De baarzen zijn nu vrijwel verdwenen, maar daarvoor in de plaats zijn nu schar en wijting gekomen en is er gerede hoop dat er deze winter misschien toch eindelijk ook weer eens wat gulletjes op de kant komen. Mourat Akkouh nam John mee naar de Noordpier bij Wijk aan Zee en daar wisten ze in ieder geval enkele maatse gullen te vangen. 

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 04

 

Voor veel zoute vissers is dit óók de tijd van het jaar om plannen te maken. Om gewoon eens met wat vismaten te bespreken hoe na de winter de visserij aan te pakken en wellicht ook samen wat weg te dromen bij het idee van een mogelijk visavontuur in het buitenland. Vooropgezet: zo’n visvakantie is pure luxe. Het is allesbehalve vanzelfsprekend dat het je lukt om geld opzij te zetten voor een (extra) vakantie. En dan ook nog eens zonder gezin, maar met je vismaten. 

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 05

 

Inmiddels gaat het weer goed met de economie en komt er ook steeds meer animo om op visreis te gaan. Vandaar dat we in ons magazine de komende winter weer eens wat aandacht aan buitenlandse bestemmingen gaan geven. Deze uitgave doen we dat alvast met twee fraaie reportages, eentje van Jan Kiel en Bram Bokkers over een vistrip met een specifiek doel in Zuidwest Ierland en daarnaast met een ‘ijskoud’ verhaal van David van den Brandt over een wintertrip naar het Hoge Noorden van Noorwegen.

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 06

 

Maar er is méér!

Speciaal voor de vele botenbezitters onder onze lezers, gaan we zodra de gelegenheid zich voordoet graag zélf varen met nieuwe modellen zeevisboten die in de Lage Landen op de markt worden gebracht. Zo voer Jeroen Schoondergang mee met Kees Mostert van Orka Fishing Boats op diens nieuwe vlaggenschip, de Blackfish 560. Deze ontwerper van de iconische Orka heeft in 35 jaar ruim 700 ‘zoute’ visboten gebouwd en weet dus als geen ander aan welke eigenschappen een kleine boot voor onze kustomstandigheden moet voldoen.

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 07

 

Onder grote belangstelling van radio, televisie en vrijwel alle grote landelijke kranten werden op zaterdag 14 oktober jl. vijf in gecontroleerde omstandigheden gekweekte en van duidelijk zichtbare merkjes voorziene jonge stekelroggen uitgezet in de Oosterschelde. Het doel van dit experiment is om te ervaren of het mogelijk is om deze roggensoort door middel van uitzettingen te herintroduceren in onze kustwateren. 

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 08

 

Vaste rubrieken

Dat zijn zo maar enkele voorbeelden van losse bijdragen die we in deze editie van Zeehengelsport magazine publiceren, maar daarnaast zijn er ook de diverse vaste rubrieken, zoals de Vangstbarometer & Kanjers van Eigen Kust, de Belgische Kroniek & Vlaamse Sprokkels, de receptenrubriek Panvisser en de rubriek ‘Uitgelicht‘, waarin onderdelen van de zeevisuitrusting eens wat nader onder de loep worden genomen.

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 09

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 10

 

Daarmee is ook editie 356 van Zeehengelsport opnieuw weer een gevarieerd magazine geworden, met in totaal 84 fraai vormgegeven en lekker weglezende pagina’s om bij weg te dromen. En zeg nu zelf: als het buiten stormt en hagelbuien de stranden maken tot een ronduit vijandige omgeving, is toch niets lekkerder dan met een hapje en drankje bij de hand in je warme huis te lezen over je favoriete tijdsbesteding…

Enjoy!

 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 11

 

Wil jij dat magazine ook ontvangen -klassiek op papier of digitaal- en ben je nog geen abonnee? Maak gebruik van een interessante aanbieding voor een jaarabonnement. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Koop je het magazine liever los? Dan kun je terecht in de boekwinkel of kiosk. Ook digitaal, bijvoorbeeld voor laptop, smartphone of tablet, kunnen zeevisliefhebbers tegen een schappelijk bedrag de artikelen lezen door een betaling en download via de website:
 

Zeehengelsport magazine brengt inspiratie in koude herfstdagen 12


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.