Gambia: klein Afrikaans land, grote visavonturen

24 november 2017 | Redactie

Het is volgens Bert Goeree van Tight Lines opmerkelijk dat het kleinste land van Afrika op sportvisgebied zo veel te bieden heeft. Ongeveer twintig jaar geleden ontdekte Tight Lines Visreizen al het potentieel van deze subtropische bestemming en  sindsdien zijn de mogelijkheden alleen nog maar meer verder uitgebreid met allerlei avontuurlijke vistechnieken op grote vissen!

Barracuda bij de vleet…

 

Gambia

Bleef de zeevisserij aanvankelijk beperkt tot barracuda, kapiteinsvis en ‘cassave croaker’ rondom de riffen en op de Gambia-rivier; inmiddels is men er achter dat op dezelfde Gambia-rivier verder stroomopwaarts zeer interessante tarponvisserij te beleven valt. Met ingang van dit jaar biedt Tight Lines daarom tevens BlueWater-visserij aan; iets wat nog niet eerder werd georganiseerd. De verwachtingen zijn hoog gespannen; het is in ieder geval bekend dat de trekroute van onder meer zeilvis en dorado ook langs de Gambiaanse kust en de Smiling Coast loopt. Sinds geruime tijd organiseert Tight Lines ook volledig georganiseerde strandvistrips (zowel overdag als ’s nachts). Dit gebeurt in samenwerking met een Engelse wedstrijdvisser die hier al jaren woonachtig is.

 

Gambia klein afrikaans land met grote visavonturen 02
Wat een heerlijk zonnig land…

 

Het echte Afrika

Wil je wel eens kennismaken met het echte Afrika, dan heeft ook het binnenland van Gambia op visgebied genoeg te bieden. Wat te denken van tijgervis? Deze niets ontziende rover met zijn vervaarlijke gebit heeft hier al menig sportvisser tot wanhoop gedreven. Het haken van zo’n gestreepte rover is één ding, maar het daadwerkelijk aan boord brengen is een flinke klus. Ook huizen hier diverse meervalsoorten, waar nog niet alles over bekend is. Vundu meerval is in ieder geval wel al gehaakt en geland door Tight Lines.

 

Gambia: een klein afrikaansland met grote visavonturen 03
Op zoek naar tijgervis?

 

Tight Lines

De visserij in Gambia speelt zich af rond een estuarium. De vis heeft zich volledig aangepast aan het leven in de monding van de brede rivier. De maanstand en het getij zijn voor succes doorslaggevend, en informatie over de beste periodes zijn daaraan verbonden.  Tight Lines werkt uitsluitend met de meest professionele bootaanbieders, waaronder vaartuigen als Boston Whaler, Wellcraft en een 31’ off-shore Sportfisher.

 

Goedkoop

Het zonzekere Gambia is ook uitermate geschikt voor familievakanties; het land is bijzonder veilig en bovendien erg goedkoop. Een biertje kost omgerekend ongeveer één euro. Meer informatie over deze heerlijke bestemming? Check Tight Lines Visreizen of mail naar info@tightlines.nl

 

Gambia: klein afrikaans land met grote visavonturen 04
Veilig en comfortabel varen…


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.