Ierlandtrip met een opdracht…

14 januari 2018 | Jan Kiel

Afgelopen nazomer vertrokken Jan Kiel en Bram Bokkers met een wel heel uitdagende opdracht naar de Zuidwestkust van Ierland. ‘Vang in één week tijd op één bestemming minimaal vijf verschillende haaiensoorten en kom terug met fantastische foto’s van die soorten!’ Nu zat het met Bram als fotograaf wel goed met het tweede deel van die opdracht, maar of het is gelukt met die vijf soorten? We laten Jan Kiel daarover zelf aan het woord.

 

In Zeehengelsport zijn de laatste jaren diverse reportages gepubliceerd over de Ierse schipper Luke Ashton, die met zijn charterboot mv. Clare Dragoon uitvaart vanuit Carrigaholt in het zuidwesten van Ierland. Zo schreef Koen De Bièvre enkele mooie bijdragen over de visvakanties die hij met zijn groepje Vlaamse vrienden ieder jaar doorbrengt bij Luke. Deze mannen wisten in de loop der tijd vanuit Carrigaholt ongelooflijk veel en grote vis te vangen, waaronder vleten van 100 lb plus en zelfs een zeskieuwige haai van (geschat) dik over de 1.000 lb.


Het idee van onze missie ontstond op de afgelopen Visma, toen Bram mij introduceerde bij Luke. We raakten in gesprek over de hoeveelheid haaiensoorten die te vangen zijn langs de Ierse kust. Blauwe haai, ruwe haai, hondshaai, kathaai, doornhaai, haringhaai en de zeskieuw haai zijn zo’n beetje de te vangen soorten, waarbij de laatste twee wel tot de buitencategorie behoren. En dat er dan zo heel af en toe zelfs een makreelhaai (mako) wordt gesignaleerd, is een extra bonus. Voordat we het wisten, was het plan geboren: hoeveel haaiensoorten kun je vangen in zes dagen vissen, met het Carrigaholt Sea Angling Center van Luke als uitvalsbasis?

 

Ierlandtrip-met-een-opdracht…02

 

Wil jij het complete artikel uit deze Zeehengelsport 356 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.