Zeeleven in Zicht: leerzame doe-dag op de Maasvlakte

13 november 2017 | Redactie

The Dutch Shark Society is op zondag 19 november as. aanwezig bij het evenement ‘Zeeleven in Zicht’ in Futureland op de Maasvlakte. Een leuk evenement voor zowel kinderen als volwassenen die van de natuur en een strandwandeling houden. Ontdek het zeeleven langs het Maasvlaktestrand en doe mee aan gratis leuke en leerzame activiteiten, zoals het ontleden van een haaieneikapsel, of een ontmoeting met redders van zeehonden en andere zeezoogdieren. 

Het oog van de ruwe haai. (Foto: Berend Masselink)

 

Dutch Shark Society 

De presentaties van de Dutch Shark Society zijn altijd populair bij jong en oud. Alles wat je over haaien en roggen wil weten, wordt beantwoord. Wist je bijvoorbeeld dat er wereldwijd meer dan 500 soorten haaien en 600 soorten roggen en pijlstaartroggen zijn? Een aantal van deze soorten zwemmen ook voor de kust van de Maasvlakte en daarvan liggen op het strand regelmatig de eikapsels. Marien bioloog Dorien Schröder is gespecialiseerd in haaien, dolfijnen, walvissen en zeehonden. Ze zal tijdens haar presentatie live (12.30 uur)  een aantal bevruchte haaien eikapsels ontleden die onlangs op het Maasvlaktestrand zijn gevonden. Er zullen ook folders en zoekkaarten worden uitgedeeld. 
 

Zeeleven in zicht leerzame doe dag op de maasvlakte 02
Haaien zijn fascinerende dieren (Foto Peter: Verhoog)

 

Zeeleven in Zicht

Maar het evenement ‘Zeeleven in Zicht’ gaat niet alleen over haaien. Er zijn meer interessante presentaties en onderwerpen te zien en te horen, zoals van SOS Dolfijn,  A Seal en Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ). Je kunt bijvoorbeeld van SOS Dolfijn te horen krijgen wat je moet doen wanneer je een levende bruinvis of dolfijn aan het strand vindt. Een team van experts staat dag en nacht paraat om te helpen wanneer zoogdieren in nood op het strand terecht komen, dus zij kunnen dit precies vertellen.

 

Zeeleven in zicht leerzame doe dag op de maasvlakte 03

Onder zoek naar haaien en roggen is belangrijk om de soorten te beschermen…(Foto: Peter Verhoog)

 

A Seal 

Natuurlijk is er ook aandacht voor zeehonden. De zeehondenopvang A Seal in Stellendam zorgt ervoor dat zeehonden worden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk huilers die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die verzwakt zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten.

 

SOS Dolfijn 

Tijdens deze informatiedag staan de SOS Dolfijn ambulance en de Landrover van de EHBZ ter bezichtiging voor de ingang van FutureLand. Meer over deze dag vind je op deze link. Het adres en een routebeschrijving naar Futureland kun je hier vinden.

 

Zeeleven in zicht leerzame doe dag op de maasvlakte
Futureland is sowieso een bezoek waard…


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.