Molenonderhoud van A tot Z - video

11 november 2017 | Redactie

Nu de winter er weer aankomt trekt een deel van de zeevissers er op uit om achter de wintervis aan te gaan, terwijl een ander deel van het legioen zich op het onderhoud van het materiaal stort, om in het voorjaar weer op volle sterkte ten strijde te gaan. In onderstaand filmpje wordt het onderhoud van een Okuma molen zeer goed in beeld gebracht. Een mooi klusje voor de winter...

 

Onderhoud van je molen is behoud van je molen...

 

Okuma

Bij deze introductie voegen we er meteen aan toe dat de video het onderhoud van een Okuma Ceymar molen laat zien. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elk merk of type werpmolen identiek in elkaar zit en dat jouw eigen werpmolen precies eender in elkaar steekt. Toch lijken werpmolens in grote lijnen op elkaar en in de constructie en opbouw van de Ceymar van Okuma zul je zeker grote overeenkomsten treffen met andere molens.

 

 

Molenonderhoud

De video laat duidelijk zien - en met Engelse ondertiteling - hoe je stap-voor-stap een werpmolen uit elkaar haalt, goed smeert en oliet, en ook weer stap-voor-stap in elkaar zet. Met name zeemolens hebben onderhoud nodig, en wanneer je de vitale onderdelen kent en de belangrijkste handelingen voor molenonderhoud en voorkoming van roest en aanslag, dan kun je de levensduur van dat belangrijke machientje aanzienlijk verlengen.

 

Dus ga er eens goed voor zitten met een bak koffie of thee en geniet van deze interessante en ruim 12 minuten durende workshop.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.