Nog steeds Oranje Boven voor Nederlandse dames op WK-Kust

10 november 2017 | Redactie

Vandaag wordt de allesbeslissende vierde en laatste dag gevist van het WK-Kustvissen voor mannen en vrouwen in het Zuid-Afrikaanse Langebaan. En voor onze Nederlandse damesploeg, bestaande uit  Susan Stuijts, Linda van de Velde, Christel Verhage, Sharona de Winter en Clarinda van de Zande, zijn er nog volop uitzichten op WK-Goud. Hier vers van de pers een korte update van damesbondscoach Bennie Wijnings.

De Oranjedames starten de allesbeslissende WK-wedstrijd van vandaag zowel met het team als individueel (zie Christel Verhage met de Organge Cap) in pole position!

 

Voor de derde en voorlaatste WK-wedstrijd keerden we gisteren terug naar Dwarskersbos. Iedere dag schuiven de parcoursen op, zodat elke wedstrijd op een ‘vers’ stuk strand gevist kan worden. De dag begon helaas nogal chaotisch, omdat de sleutels van de bus op de stoel lagen, met de deuren op slot… Gelukkig was dit ongemak in een half uurtje weer opgelost en konden we na het ontbijt alsnog redelijk op tijd vertrekken naar het parcours.

 

Het werd een uitermate enerverende en spannende dag, gisteren. Onze ‘nieuwelinge’ Sharona Mol-de Winter bleek uiteindelijk onze dagtopper met 26 vissen en een prachtige derde plaats in het A-vak. Dit resultaat was na twee mindere dagen heel goed voor haar zelf vertrouwen en wie weet kan zij daarvan profiteren in de vandaag te vissen beslissende wedstrijd.

 

Nog steeds Oranje Boven voor Nederlandse dames WK Kust

Linda van de Velde viste opnieuw uitermate sterk.

 

Linda van de Velde vangt werkelijk in elk land, op elke stek en in alle omstandigheden altijd haar vis. Ook donderdag viste zij weer sterk en wist ze 23 vissen te vangen. Dat resulteerde in een mooie derde vakplaats en daarmee was zij opnieuw weer heel belangrijk voor het team.

 

Clarinda van de Zande wist woensdag een algemene dagoverwinning te realiseren, maar kreeg de vis gisteren op haar stek niet te pakken. Zij ving uiteindelijk ‘slechts’ 10 vissen en eindigde daarmee op een toch teleurstellende 12e plaats.

 

Christel Verhage was echter ook gisteren weer ongelooflijk goed in vorm. Zij kwam heel dicht bij winst in haar zone en pakte uiteindelijk met 22 vissen een heel mooie 2e plaats. Dit was heel goed voor het teamklassement, maar ook in het individuele klassement deed Christel goede zaken en klom naar de eerste plaats overall na drie dagen.

 

Susan Stuijts werd er gedurende het eerste uur van de wedstrijd haast depressief van. Zij zag haar buren vis vangen, maar kreeg die zélf niet te pakken. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Susan echter alsnog op stoom en eindigde met 13 vissen op een achtste plaats. Met 2 cm meer was Susan zelfs 6e geworden, zó dichtbij was zij gekomen in haar imposante eindsprint.

 

Nog steeds Oranje Boven voor Nederlandse dames op WK kust 03

Nog steeds Oranje Boven voor Nederlandse dames op WK kust 04

Tijdens deze op het scherpst van de snede geviste wedstrijden kun je je concentratie geen moment laten verslappen…

 

Met deze resultaten eindigde ons team gisteren op de derde plaats, achter het goed vissende Portugal en Spanje. In het klassement over drie dagen staan we daarmee nog steeds op plaats 1, op de voet gevolgd door Portugal en Spanje. Daarbij is onze Christel ook nog eens heel ‘sneaky’ opgeklommen naar een schitterende eerste plek in het individuele tussenklassement en starten wij vandaag de laatste en beslissende wedstrijd dus ook dáár in pole position.

Het belooft dus ongemeen spannend te worden… 


Voor de volledige uitslag van de derde visdag en het tussenklassement na drie dagen, klik hier:

Uitslag derde WK-dag Dames Landenteams

Uitslag derde WK-dag Dames Individueel

Tussenklassement Dames Landenteams na drie dagen

Tussenklassement Dames Individueel na drie dagen


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.