Pot met Goud lonkt voor Nederlandse mannen op WK-Kust

10 november 2017 | Redactie

De berichten vanuit het Zuid-Afrikaanse Langebaan waar zowel de Nederlandse als de Belgische nationale ploeg deelnemen aan het 34ste WK-Kustvissen waren gisteren al vroeg in de avond veelbelovend. Na een derde visdag met een redelijke uitslag was er alleen nog enige discussie over het feit of de eerste positie in het tussenklassement nu al dan niet gedeeld moet worden met de Fransen en of Frank Peene individueel nu eerste stond of tweede. Helaas werd echter ook al snel duidelijk dat onze Belgische vrienden van het Robby Fish - Penn Strandvisteam na een mindere dag van het virtuele podium waren gekukeld. Oranje-bondscoach Arthur van Tienen doet verslag.

Sfeerfoto van het WK-parcours tijdens de derde visdag.

 

De derde wedstrijd die gisteren werd gevist, startte in de bijzondere positie dat onze door Sportvisserij Nederland afgevaardigde en door Tronixpro ondersteunde mannenploeg, bestaande uit Remco Geuze, Rico ’t Mannetje, Frank Peene, Tom van de Pol en Rob Punselie, de Belgen op de voet volgde in de kop van het klassement en dat een goed -of in ieder geval redelijk- dagresultaat zou betekenen dat we nog volop zicht zouden houden op een podiumplek of zelfs Goud!

 

Maar er moest natuurlijk eerst nog ‘even’ worden gevist en al snel bleek dat talloze wiervelden en een waardeloze stek met rotsen voor Frank Peene een bepalende rol zouden gaan spelen.

 

In vak A stond Rico 't Mannetje ondanks de dikke wiervelden voor zijn neus gedegen te vissen en met 14 vissen was er hoop op een goede klassering. Helaas sloeg het gewicht uiteindelijk toch nét door naar de verkeerde kant en moest Rico daardoor alsnog genoegen nemen met  een mindere sectorplaats.

 

In vak B hadden de uitzetters van het parcours een rotspartij onder water over het hoofd gezien en precies daar stond onze in het individuele tussenklassement na twee dagen fier aan kop staande Frank Peene. Je moet dan conform de reglementen eerst één uur vissen alvorens je eventueel naar een andere stek wordt gebracht, maar dat geeft natuurlijk dermate veel gedoe met inpakken, vervoer en weer opbouwen, dat je minimaal een uur kwijt bent voordat je weer kunt vissen. Dat is ‘killing’ bij deze snelle visserij. En al helemaal als je een koppositie te verdedigen hebt.

 

Frank bleef dus maar staan op zijn gelote plaats, zette zich bewonderenswaardig over deze tegenslag heen en scoorde ondanks de vuile en met wier bezaaide stek een achtste sectorplaats. Mede door deze blunder van de organisatie, zakte Frank echter wél een belangrijke plaats in het individuele tussenklassement en moet hij nu genoegen nemen met de Runner Up positie. Reken maar dat Frank gedreven is om een en ander vandaag recht te zetten!

 

Pot met God lonkt voor Nederlandse mannen op WK-Kust 02

Frank Peene is nog steeds een van de grote kanshebbers op het individuele goud!

 

In vak C wist Remco Geuze dikke vis te vangen en daarmee een zesde sectorplaats te bemachtigen. In vak D moest Rob Punselie het gevecht aan met het wier dat in enorme hoeveelheden exact voor zijn deur lag, terwijl de Engelsman en Duitser naast hem daar geen last van hadden. Voor Rob werd het zo een echte ‘werkwedstrijd’, die hem uiteindelijk alsnog een heel verdiende derde sectorplaats opleverde en daarmee een veelbelovende vijfde plaats in het individuele tussenklassement.

 

In vak E stond Tom van de Pol op een stek die ook al matig was vanwege het massaal aanwezige wier en dus moest ook hij enorm werken om aan vis te komen. Met zes vissen wist hij toch nog een achtste sectorplaats te pakken.

 

Uiteindelijk bleken we gisteren een ‘7’ te hebben gevist. Dat was beslist een teleurstelling, maar mede door de slechte dag van onze grootste concurrent België, staan we weer op de eerste plaats, die echter dient te worden gedeeld met Frankrijk.

 

Het door België afgevaardigde team dat bekend staat als het Robby Fish - Penn Strandvisteam en bestaat uit Yve Verryckt, Joseph Lierman, Koen Timmerman, Steven Beuckels, Janvier Buysse en Nicolaas De Cock had de offday die altijd op de loer ligt en nóóit goed uit komt. In dit geval leidde die mindere dag tot een 13e plaats in het dagklassement, al was Steven Beuckels de bekende Witte Raaf met een fraaie dagoverwinning. Met een vierde plaats in het tussenklassement na drie dagen hebben onze sympathieke zuiderburen uiteindelijk weldegelijk nog zicht op het ereschavot. 

 

Vandaag wordt de vierde en laatste wedstrijd gevist en moeten we in ieder geval vóór Frankrijk zien te eindigen en ook nog eens buiten de hete adem van Brazilië, Engeland en België. Het wordt dus ongemeen spannend vandaag!

 

Voor de volledige uitslag van de derde visdag en het tussenklassement na drie dagen, klik hier:

 

Uitslag derde WK-dag Heren Landenteams

Uitslag derde WK-dag Heren Individueel

Tussenklassement Heren Landenteams na drie dagen

Tussenklassement Heren Individueel na drie dagen


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.