Nederlandse dames weten koppositie te behouden!

09 november 2017 | Redactie

Gisteren werd er op de tweede dag van het WK-Kustvissen voor mannen en vrouwen in het Zuid-Afrikaanse Langebaan op sommige stekken zóveel vis gevangen -er waren mannen met meer dan 100 vissen- dat het rekenwerk achter de schermen extra nauwkeurigheid en tijd kostte. Dat leidde ertoe dat de uitslag lang op zich liet wachten, maar woensdagavond laat kwam dan tocht het verlossende bericht dat Clarinda van de Zande de dagwinst had gepakt en dat de Oranjevrouwen hun koppositie in het Algemeen Klassement hebben weten te behouden. Bondscoach Bennie Wijnings bericht.

Clarinda wist gisteren het overall dagklassement te winnen en scoorde daarmee belangrijke punten voor het Oranje damesteam.

 

De resultaten van de tweede visdag van onze Nederlandse ploeg, bestaande uit  Susan Stuijts, Linda van de Velde, Christel Verhage, Sharona de Winter en Clarinda van de Zande, waren welswaar niet zo overweldigend als die van de ‘première’, maar uiteindelijk werd toch wederom een prima resultaat behaald.

 

Vertrouwen

Woensdag begon de wedstrijd -dit keer aan de stranden van Soverby- om plaatselijke tijd 10.00 uur opnieuw onder heerlijke weersomstandigheden; het was zo’n 25 graden en er waaide een verkoelend windje uit de zee. De dames stonden na de schitterende prestatie van dinsdag bovendien vol vertrouwen aan het water. Helaas verliep echter niet alles even zo goed als de dag voordien...

 

Zo stond Susan Stuijts nu in vak A, waar de vangsten ronduit slecht waren. Onze Nederlandse dames blinken uit wanneer er veel en snel vis gevangen moet worden, maar dat was beslist niet in elk vak het geval. Susan kwam niet lekker in de wedstrijd en wist uiteindelijk slechts twee vissen te vangen. De 1.090 vangstpunten op haar scorelijst leverden dan ook niet meer op dan een 11e vakplaats.

 

In het B vak stond Sharona Mol-de Winter en ook daar was het sprokkelen voor een visje. Ondanks al haar bewonderenswaardige inzet lukte het Sharona helaas niet om veel te vangen. Met twee vissen en 120 punten eindigde ze hiermee op een teleurstellende 10e plaats in haar sector.

 

Nederlandse dames weten koppositie te behouden 02

Ook Christel Verhage viste opnieuw een ijzersterke wedstrijd.

 

In het C vak viste Christel Verhage dan weer een ijzersterke wedstrijd. Zij verdriedubbelde de vangsten van haar buren en hoefde uiteindelijk slechts één deelneemster te laten voor gaan. Met 16 vissen en 9.390 punten eindigde Christel in haar vak als Runner Up en die ‘2’ was vanzelfsprekend van groot belang voor het teamresultaat. 

 

Linda van de Velde viste zoals altijd goed, alleen zit het niet ook altijd echt mee. Met 28 vissen viste Linda dicht tegen de top, maar helaas waren haar vissen wat aan de kleine kant en zo eindigde zij uiteindelijk op een zesde plaats. Niet hélemaal wat ze had gehoopt,  maar hiermee pakte ook zij voor het team weer belangrijke punten.

 

Onze topper van de dag was echter Clarinda van de Zande. Zij had werkelijk een vliegende start en gaf deze voorsprong nooit meer uit handen. Met maar liefst 41 vissen -goed voor 28.390 punten- greep Clarinda niet alleen een dikke één in haar vak, maar veroverde ook de eerste plaats overall van deze tweede visdag.

 

Nederlandse dames weten koppositie te behouden 03

De felbegeerde Orange Cap die behoort bij een dagoverwinning, kon gisteren op het hoofd van Clarinda van de Zande.

 

In het landenklassement pakten we gisteren uiteindelijk een vierde plaats en daarmee staan we na twee dagen nog steeds op de eerste plek in het tussenklassement. Met nog twee dagen te gaan, staat iedereen te trappelen om weer het strand op te gaan voor de vandaag te vissen derde wedstrijd.
Tot morgen en hopelijk met dan opnieuw weer goed nieuws.

 

Voor de volledige uitslag van de tweede visdag en het tussenklassement na twee dagen, klik hier:

 

Uitslag tweede WK-dag Dames Landenteams

Uitslag tweede WK-dag Dames Individueel

Tussenklassement Dames Landenteams

Tussenklassement Dames Individueel


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.