Belgische en Nederlandse mannen doen ‘haasje over’ bij WK-strandvissen

09 november 2017 | Redactie

Voor de Nederlandse mannen was het gisteren een ware vechtdag. Met een eerste plaats in het tussenklassement van het WK-Kustvissen was er immers wat te verliezen en de Oranjemannen voelden de hete adem van onze Belgische vrienden van het Robby Fish - Penn Strandvisteam in hun nek nek. De tweede visdag werd gevist aan de stranden van Soverby en daar ontwikkelde zich een ware strijd der Lage Landen, zoals Oranje-bondscoach Arthur van Tienen bericht.

Steven Beuckels van de Belgische ploeg deed uitstekende zaken.
Foto met dank aan SASAA

 

Toen de wedstrijd gisteren om 10.00 uur van start ging, had onze door Sportvisserij Nederland afgevaardigde en door Tronixpro ondersteunde mannenploeg, bestaande uit Remco Geuze, Rico ’t Mannetje, Frank Peene, Tom van de Pol en Rob Punselie, het van meet af aan duidelijk moeilijk.

 

In vak A moest Rob Punselie lijdzaam toezien hoe 200 meter naar links de boel losging en een Fransman met 105 vissen de klus in vak A klaarde. Ook de buren van de Fransman liepen lekker door en wisten uiteindelijk puike aantallen van boven de 80 vissen ter controle aan te bieden. Rob vocht  met Steven Beuckels van het Belgische team om de meeste guitaarroggen en deze mini Holland-België werd uiteindelijk in het voordeel van onze sympathieke zuiderbuur beslist. Rob behaalde met 66 vissen een zesde vakplaats.

 

Het maximale

In vak B stond Rico ' t Mannetje letterlijk zijn mannetje, door in vier uur tijd 76 vissen weten te haken. Rico behaalde daarbij net als Rob een zesde vakplaats. In vak C stond Frank Peene die vanaf het begin in een ‘catch flow’ zat en met 64 vissen de dagoverwinning in vak C zeker stelde en daarmee dik op de eerste plaats kwam te staan in het individuele tussenklassement. Frank heeft dus duidelijk het Goud aan het eind van de regenboog in zicht, al zijn er natuurlijk nog twee heel belangrijke dagen te gaan. Jullie kunnen je echter voorstellen dat Frank tot op het bot is gemotiveerd!


In vak D lootte Remco Geuze wederom een waardeloze stek met veel roofzuchtige slakken en geen vis. Heel vervelend als je twee dagen achter elkaar een dergelijke slechte sterk treft, maar gelukkig is Remco daar heel reëel in, beseffende dat uiteindelijk het teamresultaat telt!

 

Belgische en Nederlandse mannen doen haasje over bij wk

Rob en Rico wisten ieder een zesde plek te scoren.
Foto met dank aan SASAA

 

In van E trof Tom van de Pol hetzelfde lot, want alsof de duivel er mee speelde, had ook Tom een waardeloze stek met heel weinig vis. Hij ving gelukkig nog een kleine Eagle ray en drie guitaarroggetjes en hielde daarmee uiteindelijk de schade nog enigszins beperkt met een 14e sectorplaats. Met één 1, twee zessen en een 14 eindigden we gisteren uiteindelijk als vijfde in het dagklassement en gezien de omstandigheden, was dat het maximale.

 

De strijd is los!

Het door België afgevaardigde team dat bekend staat als het Robby Fish - Penn Strandvisteam en bestaat uit Yve Verryckt, Joseph Lierman, Koen Timmerman, Steven Beuckels, Janvier Buysse en Nicolaas De Cock  presteerde wederom uitstekend en ging ons in het tussenklassement na twee dagen dan ook voorbij. Onze Belgische vrienden staan nu eerste met 3 punten en wij lopen hen nu op hun hakken met 6 klassementspunten. Op de derde plaats staat Frankrijk met 8 punten.


Opvallend is dat de landen die in de regel strijden om het podium zoals Spanje, Portugal, Wales, Ierland en Engeland nu op al grote achterstand staan. 

 

Vandaag gaan we er weer voor en morgen hoop ik jullie dan ook goed nieuws te kunnen vertellen.

 

Voor de volledige uitslag van de tweede visdag en het tussenklassement na twee dagen, klik hier:

 

Uitslag tweede WK-dag Heren Landenteams

Uitslag tweede WK-dag Heren Individueel

Tussenklassement Heren Landenteams

Tussenklassement Heren Individueel


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.