Weebass Europe trekt Leonard Muys aan als Prostaffer voor Scandinavië

09 november 2017 | Redactie

De 52-jarige Leonard Muys uit het Vlaamse Mechelen woont sinds 1990 in Denemarken, waar hij in de loop der jaren een groot netwerk wist op te bouwen. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een ware vraagbaak voor al die duizenden Belgische en Nederlandse sportvissers die voor hun zoute visvakantie naar Scandinavië trekken. Onlangs heeft Weebass Europe Leonard bereid gevonden om voor dit gerenommeerde merk op te treden als Prostaffer voor Scandinavië.

Tegenwoordig treedt Leonard Muys zo’n zes maanden per jaar op als visgids vanuit het Noorse Havøysund, waar o.a. wordt gevist op grote heilbot.

 

Ook Leonard ging vóór hij zich in Denemarken vestigde regelmatig vanuit zijn woonplaats Mechelen op visvakantie naar Denemarken, waar hij zich in eerste instantie specialiseerde in de visserij op zeeforel en gul. Zo ging hij o.a. regelmatig mee met de diverse Deense charterschepen die vanuit Hirtshals voor ééndaagse vaarten of meerdaagse naar het bekende Gele Rif varen, waar veel kabeljauw wordt gevangen, maar ook vissoorten als koolvis, pollak en leng. Later werd Leonard trotse bezitter van een eigen zeewaardige en volledig uitgeruste visboot, om vooral in de vanuit Langeland en Hirtshals te vissen en te gidsen.

 

Havøysund

Na vele jaren gasten uit onze Lage Landen, maar ook vanuit elders in Europa, als visgids op weg te hebben geholpen in de Deense wateren, werd hij vorig jaar aangesteld als visgids in Havøysund, in het noordelijkste puntje van Noorwegen. In dat nog volledig ongerepte gebied mag je als sportvisser niet alleen grote heilbot verwachten, maar ook soorten als zeewolf, koolvis, roodbaars en de echte Noorse KabelU!

 

Weebass-Europe-trekt-Leonard-Muys-aan-als-Prostaffer-voor-Scandinavie-01

Ook roodbaars is zowel voor Leonard als zijn gasten een zeer gewilde soort.

 

Weebass en Siam Spoon

Hoe tegenstrijdig dat ook moge klinken, juist voor deze extreme visserij kun je heel goed ook het specifieke Ultra Light game materiaal van Weebass en Zen Zagan van Siam Spoon inzetten. Als de omstandigheden gunstig genoeg zijn, beleef je immers juist met dat lichte materiaal topsport. En indien de omstandigheden het noodzakelijk maken om met meer gewicht en dus zwaarder materiaal te vissen, heeft Weebass ook zwaardere poken zoals de Extreme Sport in het assortiment.

Reviews


De afgelopen 12 jaar heeft Leonard zich ook gespecialiseerd in de tarbotvisserij en dat dan zowel vanuit de boot als vanaf de kust. Ook voor deze attractieve visserij kunnen de Zen Zagan hengels van Siam Spoon uitstekend worden ingezet. Vanaf de kant zijn namelijk zeebaarshengels van 270 cm met een werpgewicht tot 35 gram de eerste keus en vanuit de boot iets kortere hengels tot 60 gram.

 

Dat alles maakt Leonard de uitgelezen persoon om de materialen van Weebass en de A-klasse hengels uit de Zen Zagan familie zes maanden per jaar in Noorwegen, twee maanden in Zweden en vier maanden in Denemarken stevig aan de tand te voelen en daarover dan eerlijke reviews te geven. Uiteraard zal hij ook kunnen putten uit het assortiment voor de zoete rovers, maar zijn core business zal toch vooral het zeevissen zijn.

 

Weebass-Europe-trekt-Leonard-Muys-aan-als-Prostaffer-voor-Scandinavië-03

Leonard (midden), geflankeerd door de beide organisatoren van de in oktober jl. in het Deense Aalborg georganiseerde hengelsportbeurs NJSK (Nordjysk Småbådsklub).

 

Geen onbekenden…

Siu de Moor is sinds dit jaar de General Manager van Weebass Europe en werd ruim twee jaar geleden door Leonard uitgenodigd om in Denemarken meer uitleg te komen geven over het vissen op zeebaars. Deze vissoort komt immers op zijn trektochten steeds noordelijker en begint zich ook in Scandinavië te ontwikkelen tot een zeer populaire sportvis. Sindsdien zijn de contacten tussen Siu en Leonard intensief geweest en dat heeft er toe geleid dat zij tijdens een kleine beurs afgelopen oktober in het Deense Aalborg hebben besloten om nóg nauwer te gaan samenwerken om Weebass en Siam Spoon professioneel, maar ‘Down to Earth’ op de kaart te zetten in Scandinavië.   

 

Nadere informatie

Wie in onze Lage Landen op de hoogte wil blijven van het indrukwekkende assortiment van deze merken, klikt daartoe op de volgende afbeeldingen:

 

04

05

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)

 

dirk ceulemans

ik heb het plezier om leonard "django" te kennen , hij is echt een topper , en hij kan de vis ook heel lekker klaar maken. Ik bezoek hem elk jaar n hij vist en ik eet .