Eerste dag WK-Kustvissen met 24-karaats Gouden Rand

08 november 2017 | Redactie

Het WK-Kustvissen voor mannen en vrouwen in het Zuid-Afrikaanse Langebaan begon gisteren met slaande trom en vliegende vaandels! Na de eerste officiële wedstrijddag vinden we zowel de heren- als de dames-Oranjeploeg op de eerste plaats van het tussenklassement en bezetten onze Belgische vrienden de Runner Up positie. Ook mannencoach Arthur van Tienen brengt (kort) verslag uit, maar hier is alvast het rapport van de coach van de Oranjevrouwen Bennie Wijnings.

Clarinda met de grootste vis van de dag; een guitaarrog van een meter die uiteraard springlevend weer werd losgelaten.

 

Na alle voorbereidingen thuis in Nederland en een week van intensief trainen in Zuid-Afrika was het gisteren dan eindelijk zo ver en onze Nederlandse ploeg, bestaande uit  Susan Stuijts, Linda van de Velde, de jarige Christel Verhage, Sharona de Winter en Clarinda van de Zande had er alle vertrouwen in.

 

Flitsende start

In tegenstelling tot de officiële training van maandag, werd de eerste wedstrijd gevist aan het officiële parcours en we wisten dat daar veel vis mocht worden verwacht. Bovendien waren de weersomstandigheden ronduit heerlijk, met een zacht windje en een warme zon. 

 

Eerste-dag-WK-Kustvissen-met-24-karaats-Gouden-Rand-02

Eerste-dag-WK-Kustvissen-met-24-karaats-Gouden-Rand-03

De prachtige stranden van Langebaan staan borg voor bijzondere ervaringen…

 

We gingen flitsend van start en na één uur vissen bezetten Linda, Christel, Sharona en Susan ieder een eerste plaats in hun sector. Maar zo’n WK-wedstrijd gaat over vier uren en dus moesten de dames volop aan de bak om deze prachtige voorsprong vast te houden.

 

Spannend!

Na vier uur vissen eindigde Linda van de Velde in de A-sector met maar liefst 44 vissen. Lange tijd dachten we dan ook aan de eerste plaats, maar Linda miste nét een paar wat grotere vissen en dat betekende uiteindelijk de vierde sectorplek. Andere dames in haar vak hadden bijvoorbeeld met 31 vissen meer gewichtspunten, maar voor het team is een vierde plaats in de sector goed.

In vak B stond Christel Verhage, die gisteren haar 50ste verjaardag vierde. Dat deed zij met een ijzersterke tweede plaats. Onze jarige wist ter verhoging van de feestvreugde maar liefst 39 vissen te vangen, goed voor 32.900 gewichtspunten.

 

Eerste-dag-WK-Kustvissen-met-24-karaats-Gouden-Rand-04

Vanzelfsprekend werd de verjaardag van Christel op passende wijze gevierd!

 

Onze nieuweling Sharona Mol-de Winter stond te stuiteren van de spanning in de C-sector. Ook zij kende een vliegende start, met 10 vissen in het eerste uur. Toen kenterde het getijde en was het vervolgens sprokkelen voor Sharona, maar met 17 vissen en 11.150 punten pakte zij toch nog een 7de plaats.

 

Grootste vis van de dag

Susan Stuijts viste zich naar een geweldige tweede plek in het D-vak. Ook Susan ging hard van start, maar beleefde een middelmatige vangst tijdens het veranderen van het getijde. Het laatste half uur pakte zij echter nog een paar mooie vissen en met 19 vissen en 12.140 punten betekende dat een voor het team uitermate belangrijke 2e plaats.

 

Clarinda van de Zande had een slechte start en hoorde daarbij dan ook nog eens van de goede vangsten haar teamleden. Daarvan zou je toch héél zenuwachtig worden… Maar in het vak bij Clarinda waren de vangsten over de gehele linie een stuk minder en voor haar was het extra zwoegen met de grote kelp wieren voor haar visstek. Clarinda kan echter bogen op heel veel ervaring en zette onverstoord door. Daarvoor werd zij op het einde beloond met de grootste vis van deze dag, een guitaarrog van precies een meter lang. Ook deze prachtige rog werd vanzelfsprekend na registratie levend en onbeschadigd weer losgelaten. Met acht vissen en 7.360 punten werd Clarinda uiteindelijk mooi derde in haar vak.

 

Eerste-dag-WK-Kustvissen-met-24-karaats-Gouden-Rand-05

En nu maar hopen dat onze dames ook vandaag weer dergelijke schitterende vissen zullen weten te vangen!

 

Vandaag verder…

Het feest was compleet, toen na het opmaken van de stand na deze eerste visdag onze Nederlandse dames op de eerste plaats bleken te staan, vóór respectievelijk Portugal en Spanje. We zijn dus ijzersterk begonnen, maar er komen nog drie loodzware dagen aan. We hopen vandaag opnieuw in de top kunnen eindigen en of dat is gelukt, lezen jullie morgenochtend.
 

Voor de volledige uitslag van de eerste visdag, klik hier:

 

Uitslag eerste WK-dag Dames Landenteams

Uitslag eerste WK-dag Dames Individueel


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.