Ideale start voor de Oranje-mannen bij WK-strandvissen

08 november 2017 | Redactie

Oranje-bondscoach Arthur van Tienen hield de afgelopen dagen de kaarten dicht tegen de borst en maakte ons –én vooral de tegenstanders!- niet wijzer dan nodig was met de ervaringen en conclusies van zijn team tijdens een intensieve trainingsweek. Maar nu kan ‘onze Tuur‘ er niet onderuit om van zich te laten horen, want… na één visdag in het Zuid-Afrikaanse Langebaan staat zijn ploeg op de eerste plaats in het tussenklassement. Arthur daarover:

 

“De kop is eraf en wat voor één!” Onze door Sportvisserij Nederland afgevaardigde en door Tronixpro ondersteunde mannenploeg, bestaande uit Remco Geuze, Rico ’t Mannetje, Frank Peene, Tom van de Pol en Rob Punselie, heeft gisteren werkelijk de perfecte start gemaakt!

 

In vak A ging Frank Peene direct sterk van start en met 18 vissen en dik 14 kilo troefde hij iedereen af en viste een één overall! Daarmee bezet onze ploeg dus niet alleen de hoogste trede in het landenklassement, maar ook op de individuele ranglijst!

 

In vak B deed Rico 't Mannetje ondanks een mindere stek gewoon goede zaken en viste een gedegen 8ste plek in een vak met 20 vissers uit evenveel landen. In vak C kon Tom van de Pol de eerste 1 ½ uur geen potten breken, maar wij weten allemaal: Tom is een bijter en geeft nooit op! Uiteindelijk ving hij eerst twee zeemeervallen en vervolgens ook nog drie guitaarroggen, waarvan één van 98 cm. Tom pakte daarmee ondanks zijn late vangsten een prima vierde vakplaats.

 

Ideale start voor de Oranje mannen bij WK strandvissen 02

Rob Punselie met twee adelaarsroggen, die hij afgelopen week ving tijdens een oefensessie!

 

Rob Punselie stond in het minste vak, maar een guitaarrog van 85 cm en een Eagle ray met een spanwijdte van 68 cm leverden uiteindelijk een tweede vakoverwinning op voor het team. Remco Geuze had een waar slakkennest voor zich en de massale aanwezigheid van die zeesnakken is funest voor je aas en daarmee voor je visserij. Hij kon tot het laatste half uur dan ook geen vis vangen en wist uiteindelijk één guitaarrog ter controle aan te bieden om daarmee de eer te redden. En dat overkomt dan juist Remco, die de afgelopen week tijdens een oefensessie in vier uur tijd  maar liefst 99 van die guitaarroggen wist te vangen.

 

Ideale situatie voor de Oranje mannen bij WK strandvissen 04

De Oranjemannen hadden er van meet af aan duidelijk zin in. En let ook eens op die bruine koppen!
Foto met dank aan Chris Nolan / SASAA

 

Dik eerste

Met twee eerste vakplaatsen, een vierde en een achtste plek werden we na aftrek van het minste resultaat alsnog dik eerste. Het individuele tussenklassement wordt aangevoerd door Frank Peene en Rob Punselie staat op een even fraaie als veelbelovende vijfde plaats.
Vandaag weer vroeg op voor de tweede wedstrijd!
Tot morgen!

 

Voor de volledige uitslag van de eerste visdag, klik hier:

 

Uitslag eerste WK-dag Heren Landenteams

 

Uitslag eerste WK-dag Heren Individueel

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.