Salty Saturday in Cadzand-Bad

08 november 2017 | Redactie

Komende zaterdag staat het strand van Cadzand-Bad (Zeeuws-Vlaanderen) in het teken van Salty Saturday. Hengelsport De Zeebaars uit deze befaamde badplaats organiseert dan van 9.00 tot 12.30 uur een Werpclinic, waaraan zal worden meegewerkt door bekende casters als meervoudig Wereldrecorhouder Danny Moeskops (op de foto links) en Didier Laroy (rechts). Ook Raoul Wijs van Surfcasting Flanders en Vercelli Pro-staffer Filip Galens zijn daarbij van de partij.

 

De clinics vinden plaats op het eerste strand naast de jachthaven, op zo’n 100 meter van de winkel van de Zeebaars. De genoemde topwerpers zullen in de praktijk laten zien hoe zij hun werpgewichten richting Engeland knallen, maar het betreft hier heel nadrukkelijk een clinic en geen demonstratie en dus wordt ook van de deelnemers de nodige inzet verwacht… 

 

Neem dus vooral ook je eigen strandhengel met opgespoelde molen mee, zodat de experts je kunnen laten zien hoe je met je eigen vertrouwde materiaal tot grotere afstanden kunt komen. Er zal echter ook het nodige aan testmateriaal aanwezig zijn in de vorm van hengels en ook molens van bekende merken zoals bijvoorbeeld Vercelli, Tronixpro, Akios, Anyfish Anywhere, Cinnetic en Century.

 

Onderlijnen knopen

Na afloop van de clinic aan het strand, zullen van 13.00 tot 17.00 uur in de winkel van De Zeebaars en de daarvoor opgestelde tent de vingers blauw worden geknoopt aan de beste onderlijnen voor diverse omstandigheden aan onze kust. Filip Galens en Sjaak Verhagen zullen laten zien hoe je ‘state of the art’ onderlijnen niet alleen zelf kunt knopen, maar ook kunt lijmen. Alle daarvoor benodigde materiaal is in de zaak aanwezig en daarbij geldt er dan ook nog eens een keur aan speciale ‘Salty Saturday Aanbiedingen’.

 

Een geweldig goede reden dus om komende zaterdag af te reizen naar Cadzand-Bad, waar altijd ook veel valt te doen voor de rest van het gezin. En het mooie is: deelname aan de clinics is gratis en het is ook niet nodig om je tevoren aan te melden.

 

Salty Saturday in Cadzand Bad 02


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.